Real Madrid i Rajo Valjekano igrali bez golova u madridskom derbiju, Đirona na vrhu tabele La Lige

Real Madrid i Rajo Valjekano igrali bez golova u madridskom derbiju, Đirona na vrhu tabele La Lige

U nedelju, u madridskom derbiju, Real Madrid nije uspeo da savlada Rajo Valjekano i završio je meč bez golova. Ovaj remi prekinuo je savršen rekord Real Madrida na domaćem terenu i uskratio im priliku da se pridruže Đironi na vrhu španske lige posle 12 kola.

Iako su Madriđani dominirali veći deo meča, nisu uspeli da iskoriste svoje prilike za gol. Ni Džud Belingam ni Vinicijus Đunior nisu uspeli da probiju odbranu Raja. Madridski klubovi nisu remizirali u poslednjih 21 ligaških mečeva, sa 19 pobeda Madriđana i samo dve za Raja. Ovaj rezultat produžio je Rajovu seriju bez poraza u ligi na osam utakmica bez presedana.

Klub iz Baskije, Atletik Bilbao, predvođen braćom Injakijem i Niko Vilijamsom, pobedio je Viljareal rezultatom 3-2. Niko Vilijams je postigao dva gola na početku meča, dok je Injaki dodao treći. Ova pobeda prekinula je niz od dve utakmice bez pobeda u ligi za Atletik Bilbao.

U drugim mečevima, Valensija je pobedila Granadu rezultatom 1-0, dok je Alaves savladao Almeriju sa 1-0.

Posle ovih rezultata, Đirona ostaje na vrhu tabele sa tri boda više od Real Madrida, dok je Barcelona na trećem mestu, sa dva boda zaostatka za Real Madridom. Rajo Valjekano se nalazi na devetom mestu.