Real Madrid pobedio Viljareal sa 4-1 i preuzeo vođstvo u španskoj ligi

Real Madrid pobedio Viljareal sa 4-1 i preuzeo vođstvo u španskoj ligi

Real Madrid vodi u španskoj ligi nakon što je pobedio Viljareal sa 4-1, ali je u nedelju izgubio defanzivca Davida Alabu sa očigledno ozbiljnom povredom kolena.

Džud Belingam, Rodrigo, Brahim Dijaz i Luka Modrić postigli su gol za Madrid, koji je pomerio bod ispred Đirone uoči domaćeg meča katalonskog kluba protiv Alavesa u ponedeljak.

Madrid ima sedam bodova više od trećeplasirane Barselone. Branilac titule remizirao je u subotu u Valensiji 1-1.

„Uvek je dobro otvoriti jaz za Barselonu“, rekao je Rodrigo. „Ali sedam bodova nije mnogo, ostalo je još dosta lige. Moramo da zadržimo ovakav način razmišljanja i da nastavimo da pokušavamo da pobedimo u svakom meču.”

Alaba je morao da izađe sa terena na Santjago Bernabeu pre poluvremena kada mu je pokleknulo levo koleno dok je pokušao da ukrade loptu protivniku blizu sredine terena. Defanzivac Austrije je pao i odmah pozvao pomoć dok se uhvatio za koleno. Nije mogao da stavi težinu na levu nogu dok je iznesen sa terena u 34. minutu.

„Bio je tužan na poluvremenu“, rekao je Rodrigo. „Moramo da sačekamo testove, ali to je nešto što nas brine.“

To bi mogla biti poslednja povreda kolena za Madriđane ove sezone. Klub koji trenira Karlo Anćeloti već je bez golmana Tiboa Kurtoa i defanzivca Edera Militaa zbog ozbiljnih problema sa kolenom.

Belingem i Rodrigo su nastavili sa dobrim nizom golova i doveli Madrid u vođstvo od 2-0 u prvom poluvremenu. Belingem je postigao svoj vodeći 13. gol u ligi pogotkom glavom nakon centaršuta Modrića u 25., a Rodrigo je povećao prednost u 37. za svoj peti gol u poslednjih šest utakmica. Belingem je postigao sedam golova u poslednjih devet mečeva sa tim klubom.

Dijaz je postigao treći gol nakon prelepe serije koja je počela blizu vezne linije u 64. Očistio je dva defanzivca pre nego što je pronašao mrežu iznutra. Modrić je još jednim udarcem iz peterca u 68. zatvorio gol.

Hose Luis Morales je postigao gol u 54. za Viljareal, koji nije pobedio u tri uzastopna prvenstvena meča i pao je na 14. mesto.

Viljareal ima devet poraza u 17 ligaških utakmica do sada, što je njegov najgori niz u ovoj sezoni.

Viljareal je bio poslednji tim koji je pobedio Madrid u ligi na Bernabeuu, pobedivši sa 3-2 prošle sezone. To je bio jedini poraz Madrida u poslednjih 31 ligaški meč kao domaćin. Izgubio je oba ligaška meča od Viljareala prošle sezone.

Diaz je startovao umesto Hoselua, dok je Lukas Vaskez bio desni bek umesto povređenog Danija Karvahala.

Šestoplasirani Real Sosijedad je imao tri poništena gola i dva puta je pogodio drvo u remiju 0-0 kod kuće protiv sedmoplasiranog Real Betisa.

Bio je to deveti uzastopni meč bez poraza za Sosijedad u svim takmičenjima, a treći uzastopni remi za Betis Manuela Pelegrinija.

Kadizov niz bez pobede u ligi dostigao je 13 mečeva posle nerešenog 1-1 protiv Las Palmasa.

Kadiz, koji je izjednačio golom Krisa Ramosa u 83., ostao je samo bod od zone ispadanja. Las Palmas, koji je tražio četvrtu pobedu u nizu u svim takmičenjima, nalazi se na devetom mestu.

Almerija je na svom terenu remizirala 0-0 sa Majorkom i ostala jedina ekipa bez pobede posle 17 kola.

Klub u saudijskom vlasništvu ima pet remija i 12 poraza. Za prvim timom van zone ispadanja zaostaje osam bodova.

Majorka, bez poraza u pet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, je na 15. mestu.