Real Madrid obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona pobedom nad Bragom

Real Madrid obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona pobedom nad Bragom

Real Madrid je osigurao plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona nakon ubedljive pobede od 3:0 nad portugalskom ekipom Braga u sredu. Iako je menadžer Reala, Karlo Anćeloti, odmarao nekoliko ključnih igrača, tim je demonstrirao svoju snagu i zadržao stopostotni učinak u grupi C.

Utakmicu je obeležila rana situacija u kojoj je Real Madrid dobio penal nakon što je defanzivac Brage, Kristijan Borha, oborio igrača u svom šesnaestercu. Međutim, golman Real Madrida, Andrij Lunjin, odbranio je udarac sa bele tačke Alvaru Đalu, održavajući nulu.

Braga je potom ostala sa igračem manje nakon što je Lukas Vaskez izbegao drugi žuti karton za grub prekršaj. Nakon toga, Real Madrid je preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Brahim Dijaz je otvorio golgeterski niz u 27. minutu, postigavši prvi gol nakon asistencije Rodriga. Vinisijus Mlađi je udvostručio prednost u 58. minutu, dok je Rodrigo postigao treći gol samo tri minuta kasnije.

Real Madrid sada vodi grupu C sa 12 bodova iz četiri utakmice i može obezbediti prvo mesto u grupi sa samo jednim bodom na svom terenu u narednoj utakmici protiv Napolija. Grupa C trenutno obuhvata šampiona Italije, Napoli, koji se nalazi na drugom mestu sa sedam bodova, dok je Braga na trećem mestu sa tri boda. Union Berlin je na dnu tabele sa jednim bodom nakon remija protiv Napolija ranije u sredu.