Ruud zaustavlja Zvereva da bi sa Đokovićem zakazao finale French Opena

Ruud zaustavlja Zvereva da bi sa Đokovićem zakazao finale French Opena

Besprekorni Kasper Rud vratio se u finale Otvorenog prvenstva Francuske drugu godinu zaredom tako što je razbio 22. nosioca Nemaca Aleksandra Zvereva 6-3 6-4 6-0 stižući do obračuna sa 22-strukim grend slem šampionom Novakom Đokovićem.

Prošlogodišnji vicešampion Ruud je zamenio rane pauze sa Zverevom pre nego što je pojačao toplotu u toploj večeri na Court Philippe Chatrier-u udarivši Nemca nekim zlobnim, vrtoglavim forhendom i povećao rezultat od 5-2 na putu do prvog seta.

Zverev, koji je igrao u trećem uzastopnom polufinalu Rolan Garosa na mestu povrede skočnog zgloba na kraju sezone prošle godine, protraćio je rano otvaranje u sledećem setu i našao se u nevolji pošto je četvrti nosilac Ruud oteo još jedan brejk u sedmom gemu.

Ruud je produžio svoje vođstvo u meču i nastavio da kontroliše nadigravanja iza osnovne linije kako bi frustrirao Zvereva sklonog greškama u sledećem setu, pre nego što je uleteo u treće grend slem finale u poslednjih pet događaja koji se odnose na Rolan Garos 2022.