Rafinja krade šou sa het-trikom u pobedi Barselone nad Bajernom

Rafinja krade šou sa het-trikom u pobedi Barselone nad Bajernom

Utakmica Barselone protiv minhenskog Bajerna naglašena je kao duel između Harija Kejna i Roberta Levandovskog. Onda je Rafina ukrala šou i otišla uz ovacije.

Kejn i Levandovski su postigli golove, ali je het-trik brazilskog krilnog igrača za Barselonu nadmašio oba napadača u pobedi Barselone od 4-1 u Ligi šampiona u sredu.

Svaki od njegova tri gola se izdvajao na svoj način. Prvo je Rafinja uleteo iza odbrane Bajerna i postigao pogodak već u prvom minutu, a zatim je šutirao loptu između nogu defanzivca Dajota Upamekana i postigao svoj drugi pogodak neposredno pre poluvremena.

Treći gol je pokazao da je Raphinha pokazao svoju tehniku da kontroliše dodavanje Lamine Iamala preko terena na grudima i iskoristi jaz između dva defanzivca pre nego što završi het trik.

Navijači Barselone ponovo su bili na nogama da aplaudiraju kada je Rafinja, koji je takođe bio kapiten tima zbog povrede Marka-Andrea ter Stegena, zamenjen u 75., ostavljajući ga malo svežijim za subotnji „Klasico“ protiv Real Madrida.

Rafinin posao u odbrani Bajerna takođe znači pohvale za Barseloninog trenera Hansija Flika, koji je bio sveobuhvatni pobednik protiv svog starog tima, Bajerna, sa kojim je Flik pobedio Barselonu sa 8-2 2020.

Poraz dovodi u previranja sezonu Bajerna pod novim trenerom Vinsentom Kompanijem.

Bajern je započeo svoju kampanju u Ligi šampiona rekordnim rušenjem hrvatskog Dinama iz Zagreba rezultatom 9-2, ali je sada 23. na tabeli Lige šampiona, jedno mesto ispod Zagreba, nakon uzastopnih poraza od Aston Vile i Barselone. U svim takmičenjima, Bajern je pobedio samo u jednoj od poslednjih pet utakmica.

Lakoća sa kojom je Rafinja mogao da iskoristi praznine u zadnjoj liniji mogla bi ponovo da otvori pitanja o tome da li je Bajern, koji je sada primio sedam golova u poslednje tri utakmice, i dalje krhak u odbrani.