Rafael Nadal i Karlos Alkaraz počinju Olimpijske igre u Parizu pobedom u dublu

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz počinju Olimpijske igre u Parizu pobedom u dublu

Španski teniski asovi Rafael Nadal i Karlos Alkaraz trijumfovali su u svom prvom zajedničkom dubl meču na Olimpijskim igrama u Parizu, pobedivši argentinski par Maksima Gonzalesa i Andresa Moltenija rezultatom 7-6 (4), 6-4. Nadal (38) nije jasno dao do znanja da li će ovo učešće na Olimpijadi biti njegov poslednji nastup, dok je Alkaraz (21) nedavno osvojio Vimbldon i Roland Garros.

Nadal će se takmičiti i u singlu, gde će se u prvom kolu sastati sa Mađarom Martonom Fučovićem, a potencijalni duel sa Novakom Đokovićem u drugom kolu već privlači pažnju ljubitelja tenisa. Iako obojica retko igraju dubl, pokazali su svoj talenat i pobednički duh, preokrenuvši situaciju protiv šestih nosilaca.

Navijači su pozdravili Nadalov povratak na teren, iako je imao problema sa povredama u proteklom periodu. Ipak, njegova izvedba u dublu je bila impresivna, a emocije su bile snažne kako su zajedno slavili svaki poen.

Nakon pobede, Nadal i Alkaraz su pokazali sjajnu međusobnu komunikaciju i podršku, nagoveštavajući potencijal za uspešno partnerstvo u budućnosti.