Radujko: Saniraćemo posledice javašluka u Leskovcu, teren će biti spreman za Dansku

Radujko: Saniraćemo posledice javašluka u Leskovcu, teren će biti spreman za Dansku

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa generalnim sekretarom Brankom Radujkom obavila je inspekciju stadiona „Dubočica“ u Leskovcu, saopštio je FSS.

U saopštenju se podseća da je posle meča protiv Švajcarske u Ligi nacija i pobede ostvarene u lepoj atmosferi, senku na uspeh bacila slika sa terena, odnosno loše stanje travnate podloge. 

„Uz čestitke igračima i stručnom štabu na pobedi, zahvalnosti navijačima, medijima, državnom rukovodstvu i svima koji su pružili podršku reprezentaciji u Leskovcu, dan posle meča, Radujko je apostrofirao problem koji više ne sme da se ponovi“, podsećaju iz FSS.

Radujko je dodao da je loš teren posledica neadekvatnog održavanja.

„Činjenica je da je utisak posle tako velike pobede donekle pokvarilo loše stanje terena, za koje FSS preuzima odgovornost. Reč je o posledici neadekvatnog održavanja u prethodnom periodu, a propusti koje smo zatekli, poput ovog sa terenom u Leskovcu, su jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti. Nije država gradila stadione i terene da bi ih neko neodgovorno koristio. Oni su vrednost za buduća vremena i tako ćemo se prema njima odnositi“, rekao je generalni sekretar FSS.

Dodao je da je uveren u to da će teren biti spreman za naredni duel reprezentacije.

„Uveren sam da ćemo to veoma brzo da promenimo, i da uspostavimo najviše standarde u svim segmentima, uključujući i stanje fudbalskih terena. To je i naša obaveza koju ćemo da preuzmemo sa punom ozbiljnošću, vrednim radom i konkretnim rezultatima. U skladu sa tim, za utakmicu protiv Danske, u novembru, teren na stadionu Dubočica u Leskovcu biće u znatno boljem stanju. To će pokazati da u FSS menjamo stvari na bolje“, rekao je Radujko.

Srbija će 18. novembra dočekati Dansku u Ligi nacija na stadionu „Dubočica“.

„Jednostavno, sve mora biti na višem nivou, a konačan cilj je da se postigne i dugoročno rešenje za održavanje terena na sva tri nova stadiona u Leskovcu, Zaječaru i Loznici, odnosno onim stadionima koji su ovog leta dobili nove terene, poput Niša, Novog Sada, Lučana, Kragujevca…“, navode iz FSS.

Zbog kompleksnosti cele situacije, svojim znanjem i iskustvom, veliku pomoć FS Srbije pružio je direktor stadiona „Rajko Mitić“ Stefan Dinčić. 

„Njegove stručne opservacije bile su od velike pomoći u sagledavanju problema sa travnatom podlogom na stadionu Dubočica, a važno je apostrofirati činjenicu da je Crvena zvezda ustupila i mehanizaciju za saniranje i održavanje terena na stadionu Dubočica. Radovi su uveliko počeli, ručno, kao i sa mehanizacijom, što se moglo lako videti po rupama na terenu koje su deo procesa samog oporavka“, saopšteno je iz FSS.