Pulišić postiže gol, ali Milan gubi od Parme i ostavlja novog trenera Fonseku i dalje bez pobede

Pulišić postiže gol, ali Milan gubi od Parme i ostavlja novog trenera Fonseku i dalje bez pobede

Kristijan Pulišić postigao je svoj prvi gol u novoj sezoni Serije A, ali nije mogao da spreči Milan u porazu od Parme od 2-1 u subotu. Novi trener Milana Paulo Fonseka još čeka prvu pobedu.

Pulišić je izjednačio na početku Denisa Mana u 66. minutu, ali je Mateo Kanceljeri 11 minuta kasnije obezbedio pobedu Parmi. Fonseka, koji je zamenio Stefana Piolija van sezone, ima izazovan zadatak. Milanu su bila potrebna dva kasna gola da spase nerešen rezultat od 2-2 kod kuće protiv Torina prvog dana.

To je bio prvi put u 13 godina da Milan nije uspeo da pobedi nijednu od prva dva meča u sezoni. Inter je obezbedio prvu pobedu pobedivši Leče sa 2-0. Branilac titule obezbedio je remi 2-2 protiv Đenove u prvom meču prošlog vikenda.

Alvaro Morata je postigao gol na svom debiju, ali je zadobio povredu, a Milan je užasno počeo u Parmi i zaostao je za 90 sekundi.

Čovek koji je postigao gol u remiju Parme 1-1 protiv Fiorentine prvog dana prošao je nezapaženo pošto je uspeo da postigne centaršut Emanuela Valerija. Milan je ponudio malo do pauze za hlađenje sredinom prvog poluvremena. Ubrzo nakon restarta, golman Parme Zion Suzuki morao je da udari glavom Strahinje Pavlovića na prečku.

Nekoliko minuta kasnije, Pavlović je glavom izveo korner tik pored stative. Milanov debitant je takođe bio odlučujući na drugom kraju, u svojoj prirodnoj poziciji, pošto je centar bek napravio izvanredan klizeći izazov da odbije Manu — koji je bio čist na golu — da postigne nešto što se činilo kao izvesna sekunda.

Dvadesettrogodišnji Pavlović, koji je krajem prošlog meseca stigao iz Salcburga, napravio je još jednu ključnu intervenciju da osujeti Valentina Mihaila početkom drugog poluvremena.

To je bilo ubrzo nakon što je Tijani Rejnders pogodio prečku za Milan. Anz-Žoan Boni je mislio da je udvostručio prednost Parme na sat, ali je dosuđen ofsajd, a Milan je brzo izjednačio.

Rafael Leao je ubacio sa levog boka i odigrao jedan-dva sa Teom Ernandezom pre nego što je ubacio loptu za Pulišića, koji je samo morao da pogodi u praznu mrežu sa šest jardi.

Ipak, Parma je ponovo došla do vođstva još jednom razornom kontranapadom. Pontus Almkvist je sa svoje polovine utrčao u šesnaesterac pre nego što je otkotrljao loptu da Kanceljeri ubaci u donji levi ugao.

Inter je propustio pobedu uprkos tome što je bio bez kapitena i zvezdnog napadača Lautara Martineza. Lautaro, koji je bio poslednji igrač Intera koji se vratio na predsezonski trening nakon učešća u trijumfu argentinske Kopa Amerike, izbačen je sa terena zbog umora mišića.

Inter je rano poveo golom Matea Darmijana u petom minutu i ​​zapečatio pobedu u 69. Hakan Kalhanoglu je realizovao jedanaesterac nakon što je Markus Turam oborio defanzivca Lećea Kijalanda Gaspara, koji je prethodnog vikenda dva puta postigao gol.

Lacio je bio jedan od samo četiri tima koji su pobedili prošlog vikenda, ali je iznenađujuće izgubio svoj drugi meč sa 2-1 od desetorice Udinezea. Lorenco Luka je doveo Udineze u prednost u petom minutu udarcem glavom sa centaršuta Florijana Tovina, koji je udvostručio prednost svog tima početkom drugog poluvremena sjajnim solo.

Udineze je morao da igra više od 20 minuta sa brojčanim nedostatkom nakon što je Hasan Kamara isključen zbog drugog žutog kartona. Gustav Isaksen postigao je utehu za Laciju u nadoknadi vremena.

Đenova je savladala Moncu sa 1:0.