Pulišić i Jović zablistali u pobedi Milana nad Frozinoneom

Pulišić i Jović zablistali u pobedi Milana nad Frozinoneom

Milan je ostvario ubedljivu pobedu nad Frozinoneom rezultatom 3-1 u Seriji A, a ključni igrači su bili Kristijan Pulišić i Luka Jović.

Pulišić je postigao peti ligaški gol u sezoni, izjednačavajući rekord postavljen od strane Amerikanca u Juventus u sezoni 2020/21. Bio je to sjajan individualni napor, gde se oslobodio nekoliko izazova i smestio loptu iza golmana Frozinonea.

Luka Jović, koji je nedavno prešao u Milan, postigao je svoj prvi gol za Rossonere. Bio je to volej udarac posle odbijene lopte od strane Simonea Romanjolija, a Jović se sjajno postavio i zatresao mrežu u 43. minutu.

Fikajo Tomori, defanzivac Milana, pridružio se golgeterima asistiravši Luki Joviću za treći gol, nakon dobro izvedenog kornera.

U drugom meču, Lacio je pobedio Kaljari sa 1-0, iako su igrali sa desetoricom igrača veći deo utakmice. Pedro je postigao jedini gol u 8. minutu, dok je golman Ivan Provedel odbranio ključni udarac za izjednačenje u kasnijim minutima utakmice.

Ovom pobedom, Milan se konsolidovao na trećem mestu u Seriji A, dok je Lacio skočio na deveto mesto. Kaljari se, s druge strane, nalazi u zoni ispadanja. U drugom meču, Empoli je izborio remi protiv Đenove rezultatom 1-1.

Napoli će u nedelju ugostiti Inter iz Milana u jednom od najiščekivanijih mečeva sezone.