Rastaju se Mandarić i Vojvodina

Rastaju se Mandarić i Vojvodina

Posle četiri meseca došlo je vreme za rastanak – Milan Mandarić ozvaničiće uskoro odluku o izlasku iz Vojvodine.

Godinama čekan u rodnom Novom Sadu, iskusni vuk nije se pronašao na istim talasnim dužinama sa ljudima iz aktuelnog rukovodstva.

I prema saznanjima Sport kluba rešen je da se definitivno povuče sa potpredsedničkog i mesta člana Upravnog odbora Vojvodine.

Saradnju su od prvog dana pratili mnogobrojni problemi.

Jaz, ponajviše uslovljen startnim razmimoilaženjima oko očekivanja i obaveza sa obe strane, bivao je sve veći. Mandarić se poslednjih meseci totalno povukao, nezadovoljan sopstvenom ulogom i uskoro bi trebalo da ozvaniči konačnu odluku o povlačenju iz novosadskog superligaša.

„Ne mogu da verujem kakve uslove ima Vojvodina. Takvih nema mnogo u Engleskoj. Velika mi je želja da se razvija omladinska škola, što je bio uvek moj prvi zadatak u svakom klubu u koji sam dolazio. Takođe, važno mi je da ostvarimo pravi dijalog sa navijačima, da ih vratimo na tribine, jer su oni jedni od glavnih segmenata našeg partnerstva. Svi mi ovde smo partneri i imamo isti cilj, a to je da budemo najbolji u onome što radimo i da vratimo Vojvodinu tamo gde pripada, da se bori za trofeje i da bude priznata u Evropi. Biće mi veliko zadovoljstvo da pomognem u tome, hvala vam na ukazanom poverenju, nadam se da vas neću razočarati“, poručio je Milan Mandarić delegatima Skupštine Vojvodine, na promociji 26. marta.

Iako uveren da je u Dragoljubu Zbiljiću pronašao saradnika na duže staze, linija saradnje neočekivano brzo bliži se pucanju.

„Srećan sam i zadovoljan što sam se upoznao sa gospodinom predsednikom i ljudima oko njega. Imali smo fantastične razgovore i nije bilo teško reći „da“. Više puta se povela priča da bih mogao da se vratim u Novi Sad i Vojvodinu, ali me je put uvek odvodio na drugu stranu, u Francusku, Holandiju, Englesku. Ponosan sam što sam konačno ovde i čast mi je velika što sam deo Vojvodine. Učiniću sve što je u mojoj moći da svojim iskustvom i željom pomognem da vratimo Staru damu tamo gde treba da bude, da se borimo za vrh tabele i budemo pravi evropski klub”, rekao je krajem marta novi potpredsednik Novosađana.