Dembele vodi PSŽ do pobede, Marseille slavi godišnjicu, a Monako nadmašuje Auxerre

Dembele vodi PSŽ do pobede, Marseille slavi godišnjicu, a Monako nadmašuje Auxerre

Usman Dembele je bio ključni igrač za Pari Sen Žermen (PSŽ) postigavši dva gola u pobedi od 3-1 protiv Bresta. Uprkos odlasku Kilijana Mbapea u Real Madrid, PSŽ je zadržao perfektnu formu u francuskoj ligi sa četiri pobede iz četiri utakmice i ukupno 16 postignutih golova. Romen del Kastiljo je doveo Brest u vođstvo sa bele tačke, ali Dembele je preokrenuo rezultat, a zatim je Fabijan Ruiz osigurao pobedu sa dodatnim golom. Brest je ostao nemoćan protiv ofanzive PSŽ-a.

Marsej je proslavio svoju 125. godišnjicu pobedom od 2-0 nad Nicom, zahvaljujući golovima novog napadača Nila Mopeja i Luisa Henrikea. Mopej, koji je došao na pozajmicu iz Evertona, postigao je gol glavom u 40. minutu, a Henrike je postigao sjajan gol u drugom poluvremenu. Uprkos igranju sa 10 igrača nakon što je Derek Kornelijus dobio drugi žuti karton, Marsej je uspeo da sačuva vođstvo i ostane neporažen, sa samo dva boda zaostatka za PSŽ-om.

Monako je nadmašio Auxerre sa ubedljivih 3-0, zahvaljujući golovima Tila Kerera, Vandersona i Denisa Zakarije. Golman Auxerrea, Donovan Leon, napravio je ključnu grešku već u osmom minutu, što je omogućilo Monaku da preuzme kontrolu nad utakmicom i zabeleži pobedu. Monako je sada na istoj bodovnoj razini kao i Marsej, što im daje podsticaj pred predstojeći susret Lige šampiona sa Barselonom.