PSŽ remizirao sa Nicom 1-1, Monako zadržao vođstvo u francuskoj ligi

PSŽ remizirao sa Nicom 1-1, Monako zadržao vođstvo u francuskoj ligi

Pari Sen Žermen odigrao je nerešeno 1-1 sa Nicom, održavajući Monako na vrhu francuske lige čak i uz povratak Usmana Dembelea u startnu postavu. Branilac titule dominirao je posedovanjem lopte tokom većeg dela susreta, ali nije uspeo da bude efikasan u prvom poluvremenu. Luis Enrikeov tim zaigrao je bolje u drugom delu nakon što je Nuno Mendeš postigao gol za PSŽ, poravnavši rezultat. Bredli Barkola priznao je da ekipa nije bila fokusirana tokom prvog poluvremena, ali je naglasio da su se probudili kasnije.

PSŽ je imao stidljiv pristup utakmici s obzirom na tri boda zaostatka za Monakom pre meča. Markinjos je bio blizu postizanja gola nakon gol Mendeša, ali njegov udarac završio je na stativi. Dembele je započeo susret nakon što je propustio prethodnu utakmicu protiv Arsenala, za koju ga je Luis Enrike optužio da nije bio posvećen.

Nica je povela zasluženo golom Abdija, dok je Luis Enrike u drugom poluvremenu unapredio ekipu ubacivanjem Lijem Kang-ina umesto Kolo Muanija. PSŽ je uspeo da izjednači zahvaljujući Mendesu, iako je Bułka odbranio jedan Dembeleov udarac.

Monako sada ima dva boda prednosti nad PSŽ-om, dok je Marsej na trećem mestu sa pet bodova manje od vodeće dvojke. Lion je nastavio pobednički niz pobedivši Nant sa 2-0, dok je Rems savladao Monpelje 4-2, popevši se na četvrto mesto.

Taljafiko je postigao prvi gol za Lion, dok je Paloa nesrećno savladao svog golmana, donoseći drugi gol domaćinu. Rems je dominirao protiv Monpeljea, postigavši četiri gola i osiguravši četvrtu uzastopnu pobedu u ligi.

Brest je doživeo poraz od Le Havra nakon pobede nad Salcburgom u Ligi šampiona, dok je Lens odigrao nerešeno sa Strazburom.