Prvo evropsko iskušenje za kragujevački Radnički, rival vršnjak iz Bara

Prvo evropsko iskušenje za kragujevački Radnički, rival vršnjak iz Bara

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca ugostiće u Leskovcu ekipu barskog Mornara u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Duel počinje u 20.00.

Došlo je vreme za prvo evropsko iskušenje Radničkog u Evropi. Poetski rečeno, utakmicu protiv Mornara iz Bara navijači iz Kragujevca čekali su duže od jednog veka, a istorija će biti zapisana na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu.

Izabranici trenera Feđe Dudića protiv crnogorskog vicešampiona igraće prvi od dva meča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Radnički je kvalifikacije za trećerangirano evropsko takmičenje izborio prošle sezone završivši na petom mestu Superlige Srbije.

„Crveni“ su loše započeli taj ciklus – u sedam utakmica doživeli su šest poraza. Došlo je i do smene trenera Dejana Joksimovića koga je nasledio Feđa Dudić. Trener iz Bosne i Hercegovine preporodio je tim i ostvario najveći uspeh u istoriji kluba. Prethodne sezone Radnički je igrao i polufinale Kupa Srbije.

U odnosu na istorijsku sezonu, Radnički je zadržao 14 igrača. Međutim, novu sezonu Dudićeva ekipa otvorila je porazom u Leskovcu od Železničara sa 3:2.

Neki od istaknutijih igrača u timu Radničkog su defanzivci: Besim Serbečić, Slobodan Simović, Tomislav Dadić i Mehmed Ćosić. Napad čine Kilijan Bevis i Dilan Ortis, izuzetno brzi i prodorni fudbaleri.