Prvi susret Đokovića i Vavrinke na travnatom terenu, duel za osminu finala Vimbldona

Prvi susret Đokovića i Vavrinke na travnatom terenu, duel za osminu finala Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće meč trećeg kola na Vimbldonu protiv Stanislasa Vavrinke. Duel je postavljen kao četvrti na Centralnom terenu.

Prekid meča između Endija Marija i Stefanosa Cicipasa doneo je promenu u rasporedu duela na Centralnom terenu, te bi susret srpskog i švajcarskog tenisera počeo oko 20 sati.

Đoković i Vavrinka su se do sada sastajali 26 puta, a Novak je 20 puta bio bolji od trenutno 88. igrača na ATP listi. Nikada pre nisu igrali na travnatom terenu i ovo će biti njihov prvi susret na Vimbldonu.

Novak je do trećeg kola došao veoma ubedljivo, bez izgubljenog seta, savladavši prvo Pedra Kačina, a zatim Džordana Tompsona. U poređenju igre u prva dva kola, vidljivo je da srpski teniser podiže formu.

S druge strane, trostruki grend slem šampion Sten Vavrinka je bio bolji od Emila Rusuvuorija, a u drugom kolu je pobedio Tomasa Martina Ečeverija.

Đoković i Vavrinka su poslednji duel odigrali 2022. godine u Rimu, a pobednik je bio srpski teniser.

Vimbldon je deo slagalice koji Vavrinski nedostaje kako bi kompletirao sve titule na najvažnijim turnirima. Švajcarac nikad nije osvojio treći grend slem u sezoni, a Đoković je četvorostruki uzastopni i ukupno sedmostruki šampion Vimbldona.

Švajcarski teniser je savladao Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Francuske 2015. i finalu Ju-Es opena 2016, ali je Đoković od tada osvojio 11 grend slem titula.

Ukoliko Vavrinka pronađe ritam igre iz najboljih dana, Đoković će morati da nastupi na višem nivou u odnosu na prethodne mečeve. I jedan i drugi teniser su ofanzivno orijentisani, te će krajnji ishod umnogome zavisiti od igre s osnovne linije.