Iga Svjontek i Jannik Siner ubedljivo u trećem kolu US Opena

Iga Svjontek i Jannik Siner ubedljivo u trećem kolu US Opena

Iga Svjontek i Jannik Siner su u četvrtak briljirali na Otvorenom prvenstvu SAD, osiguravši plasman u treće kolo uz ubedljive pobede. Svjontek, šampionka US Opena iz 2022. godine, savladala je japansku kvalifikantkinju Enu Šibaharu rezultatom 6-0, 6-1. Prvi set je osvojila za samo 23 minuta, a meč je završila za ukupno 65 minuta. Ova pobeda dolazi nakon napetog prvog kola u kojem je Svjontek imala problema i morala je da igra taj-brejk.

Jannik Siner je takođe impresionirao pobedivši Amerikanca Aleksa Mikelsena sa 6-4, 6-0, 6-2 za 1 sat i 39 minuta. Siner je dominirao tokom meča i zabeležio svoju 50. pobedu u sezoni. Italijan je Mikelsena već pobedio ovog meseca u Sinsinatiju, što je dodatno potvrdilo njegovu superiornost na tvrdoj podlozi.

U drugom meču, Italijanka Jasmine Paolini napredovala je u treće kolo nakon što je Karolina Pliškova bila primorana da se povuče zbog povrede leve noge. Paolini će u sledećem kolu igrati protiv 30. nosioca Julije Putinceve.

Elena Ribakina, 4. nosilac i šampionka Vimbldona iz 2022. godine, povukla se sa turnira zbog neotkrivene povrede, što je omogućilo francuskoj kvalifikantkinji Džesiki Ponše da se plasira u treće kolo.

U muškoj konkurenciji, sedmi nosilac Hubert Hurkač je eliminisan od strane Džordana Tompsona, dok je 16. nosilac Sebastijan Korda izbacio Tomaša Mačaka iz takmičenja.

Turnir se nastavlja uz mnogo uzbuđenja, a mečevi u trećem kolu obećavaju još više tenzije i uzbuđenja na US Openu.