Džesika Pegula se plasirala u polufinale Otvorenog prvenstva u San Dijegu

Džesika Pegula se plasirala u polufinale Otvorenog prvenstva u San Dijegu

Džesika Pegula, trenutno 5. na WTA rang listi, uspela je da se plasira u polufinale Otvorenog prvenstva u San Dijegu nakon pobede nad Anom Blinkovom rezultatom 6-1, 2-6, 6-2. Pegula će se u polufinalu sastati sa pobednicom meča između Anastasije Pavljučenkove i Marte Kostjuk.

„Ana je uvek veoma teška takmičarka“, izjavila je Pegula nakon meča. „Osećam se kao da sam počela da igram jako dobro, a onda je ona promenila svoj plan igre i počela da udara mnogo visokih lopti. Nisam ulazila i bio sam frustriran. Napravila sam neke zaista loše greške u nekoliko gemova, ali uspela sam da pronađem svoj domet.”

Pegula je zabeležila 24 pobednika, ali je napravila 17 neiznuđenih grešaka, većinom tokom drugog seta. Uprkos izazovima, uspela je da pronađe ritam i zasluženo se plasirala u polufinale.

U drugom četvrtfinalnom meču, Ema Navaro je savladala Dariju Savil rezultatom 6-4, 6-2 i obezbedila svoje mesto u polufinalu. Navaro će se sastati sa Kejti Bolter, koja je pobedila Donu Vekić sa 6-4, 6-3.

Očekuje se da će polufinalni mečevi doneti uzbudljiv tenis, a ljubitelji sporta s nestrpljenjem očekuju rasplet ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva u San Dijegu.