Južni Sudan skoro šokirao SAD u predolimpijskom prijateljskom meču

Južni Sudan skoro šokirao SAD u predolimpijskom prijateljskom meču

U uzbudljivom predolimpijskom prijateljskom meču održanom u Londonu, američki tim za košarku jedva je izbegao poraz od Južnog Sudana, pobedivši sa rezultatom 101:100. Južni Sudan, trenutno rangiran kao 33. na FIBA svetskoj rang listi, blizu je bio da izazove najveći šok pred Olimpijske igre u Parizu.

Amerikanci su se suočili sa neobičnim izazovima tokom utakmice, uključujući teške saobraćajne uslove i kašnjenje koje je poremetilo rutinu igrača. Sa nedostatkom u igri na spoljnim pozicijama, SAD su se borile protiv jakog otpora Južnog Sudana, koji je dominirao u šutu za tri poena i postigao 42 poena iz dubine.

LeBron Džejms je bio ključan za američku pobedu, postigavši odlučujući koš samo 20 sekundi pre kraja. Trener Stiv Ker bio je prisiljen da pozove tajm-aut kako bi osigurao pobedu u neizvesnoj završnici.

Utakmica je služila kao podsetnik za američki tim da nijedna pobeda nije zagarantovana, čak ni za tim koji je osvojio četiri zlatne medalje zaredom. Ker je naglasio važnost pripreme i fokusa, dok su igrači kao što su Stiven Kari i Džejms izrazili potrebu za konstantnim naporom kako bi osigurali uspeh na predstojećem olimpijskom turniru.

Južni Sudan, koji se prvi put kvalifikovao za Olimpijske igre, pokazao je veliku hrabrost i sposobnost protiv najvećih svetskih timova. Ovaj meč je poslužio kao ozbiljna opomena za američki tim, koji se sada mora fokusirati na svoju sledeću pripremnu utakmicu protiv Nemačke, aktuelnih šampiona Svetskog kupa.

Nekoliko zapaženih performansi, uključujući nastup mladog Khamana Maluacha iz Južnog Sudana, koji je postigao sedam poena u 13 minuta, dodatno je naglasilo koliko su predstojeće Olimpijske igre otvorene i neizvesne.