Povreda je prošlost – Đoković trenira punom parom

Povreda je prošlost – Đoković trenira punom parom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković objavio je na društvenim mrežama video-snimak na kojem trenira u teretani nakon što je nedavno podvrgnut operaciji kolena.

Novak Đoković je navijačima poslao obećavajuću poruku pred Vimbldon i Olimpijske igre u Parizu. „Napredak“, napisao je najbolji teniser svih vremena na Instagramu uz video-snimak iz teretane na kojem trenira punom parom.

Đoković je 5. juna u Parizu podvrgnut operaciji meniskusa desnog kolena, nakon što se povredio u drugom setu meča osmine finala Rolan Garosa protiv Argentinca Fransiska Serundola.

Trebalo je da u četvrtfinalu igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda, ali je magnetna rezonanca pokazala da na meniskusu desnog kolena postoji oštećenje zbog kojeg je morao da se povuče sa turnira.

Đoković je tokom drugog seta duela sa Serundolom povredio koleno nakon proklizavanja usled lošeg stanja terena u Parizu. U nekoliko navrata je morao da zatraži pomoć lekara, ali je uspeo da prođe u četvrtfinale i upiše rekordni 370. trijumf na grend slem turnirima.

Fizijatar Goran Rodić rekao je za RTS da hirurška intervencija kojoj je podvrgnut Novak Đoković spada u slabo invazivne metode, a da povreda kolena koju je zadobio u Parizu spada u blaže povrede sa dobrom prognozom.

Nakon što se povukao sa Rolan Garosa, Đoković je sa prvog pao na treće mesto ATP liste.