Polufinale Kupa Radivoja Koraća

Polufinale Kupa Radivoja Koraća

U prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća od 17.00 sati igraju Čačak 94 i Crvena zvezda, dok će u 21.00 na parket dvorane „Čair“ u Nišu košarkaši Partizana i novosadske Vojvodine.

Čačak 94 je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća, pošto je, potpuno neočekivano, u četvrtfinalu eliminisao poznatijeg i iskusnijeg gradskog rivala – Borac.

Čačani su debitanti na završnom turniru nacionalnog kupa, došli su u Niš kao poraženi u finalu drugog stepena Kupa Srbije (od Hercegovca iz Gajdobre), ali su već zaslužili priliku da izađu na crtu evroligašu i braniocu trofeja Crvenoj zvezdi.

Ekipa iz grada košarke na Moravi takmiči se u Košarkaškoj ligi Srbije, gde trenutno sa skorom 11-10 zauzima sedmo mesto na tabeli.

Tri uzastopna poraza u šampionatu Srbije uoči dolaska u Niš (od Radničkog, Slobode i Džokera) nisu nagoveštavala da Čačak 94 može ozbiljnije da zapreti abaligašima, ali je sve iznenadio i napravio istorijski uspeh.

Crvena zvezda je pobedom nad FMP-om (80:75), 39. uzastopnom u međusobnim duelima sa ekipom iz Železnika, uspešno preskočila prvu prepreku ka odbrani trofeja namenjenog osvajaču nacionalnog kupa.

Crveno-beli su došli u Niš rasterećeni i fokusirani samo na priliku da u „Čairu“ podignu prvi pehar u sezoni, pošto je prilično jasno na čemu su u ostalim takmičenjima.

Zvezda je praktično već obezbedila prvo mesto i prednost domaćeg terena u svim rundama plej-ofa ABA lige, dok je serijom loših rezultata šansu da se plasira u plej-in Evrolige svela na puku teoriju za koju je malo verovatno da će naći primenu u praksi.

Tim sa Malog Kalemegdana brani trofej u Nišu jer je uzeo tri „Žućkove levice“ zaredom. U vitrinama ih ima devet, a ukupno 12 puta je osvajao nacionalne kupove bivših i sadašnje države.