Poljska će imenovati bivšeg portugalskog trenera Santosa za selektora

Poljska će imenovati bivšeg portugalskog trenera Santosa za selektora

Poljska će imenovati bivšeg portugalskog trenera Fernanda Santosa za svog novog selektora, javili su poljski mediji u ponedeljak.

Šezdesetosmogodišnji Santos, čiji je ugovor sa Portugalom raskinut u decembru nakon njihovog odlaska u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Maroko, fotografisan je u ponedeljak na aerodromu u Varšavi.

Predsednik Poljske fudbalske federacije (PZPN) Cezari Kuleša rekao je u nedelju da će novi menadžer reprezentacije biti predstavljen u utorak.

Nije bilo zvaničnog saopštenja, ali je poljski ministar sporta i turizma Kamil Bortničuk čestitao Kuleši i FA na imenovanju.

„Santos je trener sa veoma dobrim životopisom (Grčka i Portugalija od 2010, a prethodno vrhunski portugalski i grčki klubovi), uspesima (Evropsko prvenstvo), iskustvom u radu sa velikim zvezdama, predvođenim Kristijanom“, napisao je u ponedeljak na Tviteru.

Santos je predvodio Portugal do uspeha na Euru 2016. i Ligi nacija 2018-19 sa Kristijanom Ronaldom kao kapitenom. Na klupskom nivou vodio je Porto, AEK Atinu, Panatinaikos, Sporting, Benfiku, PAOK, a takođe je imao četiri godine kao trener Grčke.

Bivši selektor Poljske Česlav Mihnjevič otišao je krajem decembra nakon što je FA odlučio da ne obnovi njegov ugovor nakon što je doveo tim do njihovog prvog nastupa u nokaut fazi Svetskog prvenstva posle 36 godina na turniru u Kataru 2022.