Počinje plej-of košarkaške Super lige – Partizan protiv Mege, Zvezda dočekuje FMP

Počinje plej-of košarkaške Super lige – Partizan protiv Mege, Zvezda dočekuje FMP

Počinje plej-of domaće KLS Super lige Srbije. Partizan u polufinalu od 18.30 dočekuje ekipu Mege, dok će Zvezda od 20.30 ugostiti tim FMP-a.

Mega, Partizan, i Crvena zvezda direktni su učesnici polufinala Super lige, dok je FMP jedini tim koji se kroz doigravanje izborio za mesto u završnici šampionata Srbije.

Tim iz Železnika je u osmini finala bio bolji od Vojvodine sa 2:0, da bi u četvrtfinalu istim rezultatom nadigrao čačanski Borac koji je prethodno pobedio Spartak iz Subotice, osvajača ABA2 lige i budućeg člana regionalne elite.

Košarkaši Crvene zvezde su trijumfovali u osam od prethodnih deset izdanja domaćeg šampionata. Partizan je šampion Srbije poslednji put bio 2014. godine.

Tim Željka Obradovića bojkotovao je takmičenje 2022. godine, dok je prethodne sezone uprava crno-belih, kako je klub saopštio, kasno poslala prijavu.

Zanimljivo je da su Zvezda i FMP odigrali najviše finala u prethodnih nekoliko godina – čak četiri serije.

Drugi dueli polufinala zakazani su za ponedeljak, 27. maj od 18, odnosno 20 časova, dok će se potencijalne majstorice igrati 30. maja u istim terminima.

Klubovi u Super ligi imaju pravo na maksimalno četiri stranca po ekipi, što najveće probleme predstavlja Zvezdi i Partizanu.

Polufinale, kao i samo finale, od 2021. godine se igra na dve dobijene utakmice.