Pobeda Man Sitija na Barnliju poremećena povredom De Brujnea

Pobeda Man Sitija na Barnliju poremećena povredom De Brujnea

Šampion Mančester Siti je pretrpeo povredu pošto je kapiten Kevin de Brujne odmakao rano u njihovoj pobedi od 3-0 nad Barnlijem u prvoj utakmici Premijer lige u petak, prenosi Rojters.

Dubl Erlinga Halanda u prvom poluvremenu doveo je Siti do udobne pobede, ali je zadovoljstvo trenera Pepa Gvardiole na solidnom startu ublaženo povredom njegovog belgijskog plejmejkera.

De Brujne (32) je takođe odšepao u finalu Lige šampiona pre dva meseca zbog povrede tetive, a Gvardiola je rekao da se taj problem ponovio.

„Da, ponovo je povređen. Isti problem (kao prošle sezone) rekao mi je. Dakle, to je problem. Moramo da se vratimo i razmislimo sa medicinskim timom“, rekao je Gvardiola za Skaj sport.

„Osećao se jako dobro i igrao je jako dobro u prvim minutima. Ali nažalost ponovo je povređen. Možda (nije trebalo da počne), ali ono što se dešava u prvih 15 minuta moglo je da dođe i u 50., 65. ili 70.“

Haland je pogodio posle četiri minuta i u 36. — ponovivši svoj rafal od dva gola u prvoj utakmici Sitija u prošloj kampanji, kada je postigao sezonski rekord Premijer lige 36 puta i ukupno 52 gola u svim takmičenjima.

Rodri je dodao još jednu kasno, ali Gvardiola nije bio sasvim zadovoljan igrom Sitija.

„Prve utakmice su toliko važne da vidimo kakve su naše vibracije. Uvek je teško doći ovamo na promovisanu stranu. Nismo očekivali da će igrati sa pet na začelju, ali smo pronašli cilj“, rekao je Gvardiola.

„Posle gola sa kojim smo se mučili, stvarali smo probleme sebi. Ali onda Bernardo (Silva) i (Mateo) Kovačić padaju dublje, mi smo dobili posed i onda smo napredovali.“

Drugi gol Halanda bio je sjajan pogodak u gornji ugao nakon pauze od strane Juliana Alvareza i 23-godišnjak je izgledao oštro dok je novu kampanju započeo sa stilom.

„Dobro je početi ponovo posle dva meseca bez fudbala. I dobro je početi sa pobedom, naravno“, rekao je Norvežanin.

„Hulijan (Alvarez) je imao dosta prostora u šesnaestercu tako da sam znao da ću šutirati ako dobijem loptu jer sam bio blizu. Samo sam pokušavao da razmišljam o tome da završim ako dobijem loptu, i Uradio sam to prilično dobro! Da li je bio dobar završetak, a?“