Piksi: Hoćemo, možemo i otići ćemo na EP

Piksi: Hoćemo, možemo i otići ćemo na EP

Pomilovala je sreća reprezentaciju Srbije na žrebu za Prvenstvo Evrope 2024. Društvo Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije, skoro da je promovisalo “orlove” u sigurne učesnike kontinentalne smotre u Nemačkoj.

Svestan je toga i selektor Srbije. Lakonski, u dve rečenice, Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je žreb u Frankfurtu.

“Hoćemo, možemo i otići ćemo na Evropsko prvenstvo. Nema tu velike filozofije…”, naglasio je selektor Srbije.

Usledilo je potom i dodatno objašnjenje:

“Imamo naše ciljeve, koji god da su protivnici, nema tu prevelike priče. Grupa je otvorena, skoro pa komšijska. Možemo svuda autobusom, da uštedimo koji dinar. Ne interesuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim. Imaćemo sve informacije, dovoljno je vremena da se isprate sve ekipe malo bolje.”

Crnu Goru predvodi Miodrag Radulović , Bugarsku Mladen Krstajić…

“Video sam Savićevića, Krstajića… Svi smo prijatelji, sada ćemo se sresti kao protivnici. Nismo pričali o žrebu, negde se možda kroz razgovore provuklo da ne bismo voleli. Biće nam drago da se vidimo u Beogradu i Podgorici.”

Direktan plasman na EP obezbediće dve najbolje ekipe u grupi, treća će u baraž.

“Kakav baraž, ne razmišljamo o baražu, niti o trećem mestu. Želimo da Srbija, posle 24 godine, izbori plasman na EP. Dobro je sve ovo, ali za sada nama su najvažniji Doha, Katar i Mondijal…”, poručio je Dragan Stojković Piksi.

Kvalifikacije će trajati od marta do novembra naredne godine.

Podsetimo, Dragan Stojković vezan je ugovornom obavezom sa Fudbalskim savezom Srbije do završetka kvalifikacija. U slučaju plasmana na EP, ugovor će automatski biti produžen do okončanja takmičenja u Nemačkoj.