Petrušev odličan u porazu, Jović opet u igri

Petrušev odličan u porazu, Jović opet u igri

Filip Petrušev nastavlja sa odličnim igrama u Letnjoj NBA ligi iako je njegova Filadelfija i sinoć poražena od Dalasa sa 111:103. Srpski internacionalac je ostvario drugu utakmicu sa dvocifrenim učinkom. Poraz je pretrpeo i Majami od Finiksa sa 70:73, a Nikola Jović je u igri proveo skoro dvadeset minuta.

Filip Petrušev je ponovo bio u startnoj postavi Filadelfije, a na parketu je proveo oko 23 minuta. I postigao 12 poena uz po četiri skoka i blokade, uz jednu ukradenu loptu.

Filadelfija je dobro ušla u meč i u većem delu vodila a pred poslednju četvrtinu imala i 17 poena prednosti, ali je Dalas u finišu uspeo na načini preokret i dođe do pobede.

Predvodio ih je Džejden Hardi i bio najefikasniji igrač meča sa 24 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Kod Filadelfije Di Džej Stjuard je takođe imao 24 poena, Terkuavion Smit je dodao 18, a Džavonte Smart 15 poena.

Finiks je pobedio Majami sa 73:70, a Nikola Jović, koji se još oporavlja od povrede levog stopala, na parketu je proveo skoro 19 minuta.

Utakmicu je završio sa skromnim učinkom od tri poena i četiri izgubljene lopte.

Centar Orlando Robinson je bio najbolji u redovima Majamija sa 15 poena i devet uhvaćenih lopti, Džamal Kejn je imao 18 poena ali je sve to bilo nedovoljno da izbegnu poraz.

Kod Finiksa dvocifreni su bili Beri Braun sa 14, Gejb Braun i Tumani Kamara sa po 11, Trej Džemison sa 10 poena. A Džordan Gudvin nije igrao zbog upale levog kolena.

U NBA Letnjoj ligi u Las Vegasu sinoć je odigrano šest mečeva. Klivlend je bio bolji od Memfisa 100:77, Indijana je savladala Orlandi 108:85, Juta je bila bolja od Minesote 108:96, a Los Anđeles Klipersi su slavili protiv Sakramenta 80:70.