Perez nezadovoljan zbog završetka na 4 mestu

Perez nezadovoljan zbog završetka na 4 mestu

Džordž Rasel i Serđo Perez pokazali su sjajan spektakl u kasnim fazama nedeljne trke na stazi Pol Rikard, dok su se upleli u intenzivnu borbu za konačno mesto na podijumu. Ali nakon trke, oba vozača su dala svoje mišljenje o njihovom incidentu u 8. krivini, a Rasel nije skrivao svoje oduševljenje na još jednom finišu na podijumu.

Kontakt između Pereza ​​i Rasela desila se u 41. krugu kada je Rasel udario u unutrašnjost Red Bula u krivini 8, terajući Pereza da ode široko u borbi na P3. Četvrtoplasirani vozač objašnjavao je svoje postupke i rekao da bi bilo šta drugo „upropastilo“ trke oba vozača.

„Da, bila je to dobra bitka, osim krivine broj 8“, rekao je Perez. „Da sam ušao u tu krivinu, trka bi bila gotova za obojicu, ali sem toga, bila je to dobra teška bitka, dobra borba od strane Džordža u tom pogledu“.

Perez je bio manje zadovoljan tajmingom Virtual Safeti Car-a koji je bio prouzrokovan odustajanjem Džou Guanjua nakon čega ga je Rasel izveo manevar za osvajanje mesta na podijumu.

„Upravo sam pogrešio kada se završavao Virtual Safety Car jer je pisalo da će završiti od skretanja 9, pa sam računao na to, međutim onda se to nije desilo i završio se u skretanju 13, tako da ne znam šta su radili s tim.“

Na pitanje kako je preuzeo P3 od Pereza ​​pri restartovanju VSC-a, Rasel je rekao: „Znao sam da će to biti ogromna prilika za mene. Čeko je čuvao poziciju tokom celog VSC-a, tako da sam znao da ako budem savršeno tempirao i poleteo pred sam kraj intervala na njega, mogu imati priliku, i mislim da je baš tada kočio da bi se uverio da je još uvek u okviru delta vremena, za to vreme sam ja ubrzavao i to mi je dalo imuls da ga preteknem, to se ispostavilo vrlo nagrađujuće“.

Što se tiče incidenta u 8. skretanju sa vozačem Red Bula, Rasel je rekao: „Za mene su pravila jasna; ako imate prednje točkove ispred zadnjih točkova drugog vozača, krivina je vaša, on se okrenuo previše unutra i udario me. Nisam imao dilemu da mora da vrati poziciju, ali ipak P2, P3 za tim, odličan rezultat“.

„Ali bilo je zaista nezgodno u ovih poslednjih nekoliko krugova. Jasno je koje su naše prednosti i mane kao tim, očigledno se mučimo u kvalifikacijama kada su gume nove i hladne. Mučili smo se sa zagrevanjem guma posle zaustavljanja u boksu, ali smo stvarno je jak kada su gume vruće, i nakon tog VSC-a, gume su se ohlade, i na restartu Red Bull je imao prednost u odnosu na mene, tako da sam morao da dam sve od sebe da ga obiđem i zadržim iza sebe.“