Perez: Evropski fudbal ne pripada predsedniku UEFA

Perez: Evropski fudbal ne pripada predsedniku UEFA

Predsednik Real Madrida Florentino Perez govorio je u subotu na Skupštini kluba. Između ostalih tema, dotakao se Perez fudbalskog i košarkaškog kluba, obnove stadiona, evropskog fudbala, projekta Superlige i stanja španskog fudbala.

„Fudbal je u krizi na svim nivoima, kako u Španiji tako i u celoj Evropi. Osnovni problem je postojanje većeg broja ljudi koji rade ne misleći na navijače. Evropski fudbal ne pripada predsedniku UEFA. Španski fudbal ne pripada predsedniku La Lige. Fudbal pripada svima, a cilj Superlige je jasan – da se osigura najbolje moguće klupsko takmičenje“, rekao je Perez.

„Pravila finansijskog fer pleja moraju da se sprovedu jednom za sva vremena. Da bismo to postigli, potrebne su transparentne i moderne strukture upravljanja u skladu sa standardima 21. veka, koje su u skladu sa načelima i zakonima Evropske unije“, nastavio je prvi čovek Reala.

„Projekat Superlige pratile su kampanje dezinformacija i manipulacija. Tvrdili su da želimo da izađemo iz nacionalnih liga, a svi znaju da je to bila laž jer je Superliga savršeno kompatibilna sa nacionalnim takmičenjima i kalendarima. Jedini i glavni cilj Superlige je da unapredi, modernizuje i ojača evropska takmičenja. Naravno, bez privilegija i isključivanja.

Ovo je poslednja sezona u kojoj se Liga šampiona igra po trenutnom modelu. Novo evropsko takmičenje niko ne razume. Neobičan i apsurdan projekat koji nema fudbalskog smisla. On ne uzima u obzir želje navijača i fudbalera niti potrebe klubova. UEFA nastavlja da vodi takmičenja na način kao pre 30 godina, bez inovacija i modernizacije, bez transparentnosti i približavanja takmičenja navijačima“, zaključio je Perez u praktično najvažnijem delu svog obraćanja.