Paula Badosa trijumfuje na DC Openu posle povrede, pobedivši Mari Buzkovu

Paula Badosa trijumfuje na DC Openu posle povrede, pobedivši Mari Buzkovu

Španska teniserka Paula Badosa osvojila je Mubadala Citi DC Open u nedelju, postigavši svoju prvu pobedu nakon povrede leđa. Badosa je pobedila Mari Buzkovu iz Češke rezultatom 6-1, 4-6, 6-4 u meču koji je bio prekinut zbog kiše.

Badosa, trenutno rangirana na drugom mestu na WTA listi, provela je prošlu godinu odsutna sa terena zbog stresnog preloma, ali se sada vratila u velikom stilu. Prethodno je osvojila četiri WTA titule, uključujući pobede u Beogradu i Indijan Velsu 2021. godine, kao i u Sidneju januara 2022. godine.

U finalu su se meč dva puta odlagao zbog kiše. U subotu, u polufinalu, Buzkova je savladala Arinu Sabalenku iz Belorusije sa 6-4, 3-6, 6-3, posle dugog vremenskog zastoja u trećem setu. Ovo je bilo njeno prvo finale na WTA 500 turniru, dok je jedinu svoju titulu osvojila 2022. godine u Pragu.

Kiša je takođe odložila početak muškog finala, gde će četvrti nosilac Sebastijan Korda igrati protiv 10. nosioca Flavija Kobolija iz Italije. Obojica traže svoju prvu ATP titulu, a Korda ima šansu da postane prvi Amerikanac koji je osvojio turnir u Vašingtonu od Endija Rodika 2007. godine. Kordov otac Petr osvojio je titulu u Vašingtonu 1992. godine, dok su njegove sestre Neli i Džesika uspešne u golfu.