Partizanu izmakao fajnal-for Evrolige, Real velikim preokretom do istorijskog trijumfa

Partizanu izmakao fajnal-for Evrolige, Real velikim preokretom do istorijskog trijumfa

Košarkaši Partizana poraženi su u Madridu 98:94 u odlučujućoj utakmici za plasman na fajnal-for Evrolige. Crno-beli odigrali fenomenalno prvo poluvreme, imali 18 poena prednosti, ali su se Madriđani vratili i došli do velikog trijumfa u neizvesnoj završnici meča.

I pre prve utakmice četvrtfinalne serije bilo je jasno da nas u duelu Reala i Partizana očekuje spektakl, a sve oko duela dve velike ekipe bilo je istorijski.

Real je na kraju napravio preokret, od 0:2 stigao je do 3:2 i postao prva ekipa u istoriji Evrolige koja je u tome uspela.

„Kraljevski klub“ je zaslužio da se nađe na fajnal-foru, ali ne bi bilo nimalo nezasluženo da su se tamo našli izabranici Željka Obradovića.

Partizan je i u odlučujućem meču bio bolji rival tokom većeg dela utakmice, još jednom ispustio veliku prednost (slično kao u trećem meču serije u Beogradu) i prosto dozvolio nadahuntom protivniku da dođe do velikog trijumfa.

Crno-beli su odigrali fantastično prvo poluvreme. Odbrana je bila na visokom nivou, a šuteri u napadu veoma raspoloženi za igru.

Posebno je motivisan bio kapiten Kevin Panter, koji se vratio na teren posle dve utakmice suspenzije zbog tuče u drugoj utakmici serije.

Amerikanac sa srpskim pasošem ubacio je Realu 28 poena (sedam trojki), ali je u poslednjem napadu crno-belih promašio težak šut za produžetak.

Real je bio na kolenima u prvom poluvremenu. Zonbska odbrana Ćusa Matea nije dala rezultat zahvaljujući sjajnom šutu crno-belih za tri poena, pa je Partizan u prvom poluvremenu stekao 16 poena prednosti.

Maksimalno vođstvo crno-beli su imali na startu drugog poluvremena, plus 18, ali je Real uspevao da iz minuta u minut topi prednost gostiju i sredinom poslednje deonice dođe i do vođstva.

Glavnu ulogu u tome imali su najiskusniji igrači – Serhio Rodrigez, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez.

Ćaćo je bio drugi strelac ekipe sa 19 poena (Musa ubacio 20), Ljulj je u ključnim momentima pogađao važne šuteve, dok je Rudi svoj doprinos dao u fazi odbrane.

Upravo je Ćaćo iznudio poslednje dve lične greške Smailagića, koji je u pojedinim trenucima bio glavna snaga na terenu gostujuće ekipe.

Svoju veličinu Partizan je pokazao u finišu meča, kada je Real stekao 9 poena prednosti. Kada je izgledalo da je utakmica rezultatski rešena, crno-beli su se još jednpom vratili i imali šut za produžetak.

Pored najefikasnijeg Pantera, Egzum je ubacio 16 poena, Lesor 13, a Papapetru 10.

Velika šteta za herojsku sezonu beogradskog tima, koja se posle osam godina vratila u elitu i na najbolji mogući način reprezentovala srpsku klupsku košarku.

Sve čestitke i za Željka Obradovića, koji je tek drugi put u bogatoj karijeri poražen u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Utisak je da je Partizan propustio veliku priliku da savlada najtrofejniji evropski klub, a najveća prilika prošuštena je u trećoj utakmici, kada crno-beli nisu uspeli da nokautiraju grogiranog protivnika.