Partizan za produžetak sezone, Zvezda za treći trofej

Partizan za produžetak sezone, Zvezda za treći trofej

Košarkaši Partizana dočekaće Crvenu zvezdu u drugom meču finalne serije Košarkaške lige Srbije. Utakmica je na programu od 20.00 časova.

Nakon velike borbe u prvom duelu, Crvena zvezda je uspela da sedmi vezani put dođe do trijumfa protiv „večitog rivala“ i povede u seriji koja odlučuje o šampionu države.

Bolje su izabranici Janisa Sferopulosa započeli meč predvođeni Jagom dos Santosom i stigli do inicijalnog vođstva. Međutim, Partizan nije dozvolio protivničkoj ekipi da se odlepi i već do kraja prvog poluvremena su crno-beli došli do prednosti.

Nakon toga je odigrano veoma neizvesno drugo poluvreme koje je sa jedne strane obeležio Dejan Davidovac, a sa druge Aleksa Avramović.

Viđen je ponovo veliki broj prekida i pritužbi na sudijske odluke, te je utakmica ušla u još jednu neizvesnu završnicu u kojoj su se crveno-beli bolje snašli i poenima Luke Mitrovića sa linije penala stigli do trijumfa.

Imao je Zek Ledej, koji je odigrao još jednu slabu utakmicu protiv Zvezde, šut za pobedu, ali je promašio svoj karakterističan šut.

Konferencije za medije dvojice trenera nakon završetka susreta su po običaju bile izuzetno zanimljive.

Željko Obradović je izjavio da je njegova ekipa imala šanse da pobedi, ali i da će druga utakmica pred Partizanovim navijačima biti u potpunosti drugačija.

Osvrnuo se Obradović ponovo i na po njemu diskutabilan sudijski kriterijum koji umnogome utiče na igre kapitena Kevina Pantera.

Sa druge strane, Janis Sferopulos je održao nekarakteristično kratku konferenciju na kojoj nije bilo mesta za pitanja novinara.

U svom kratkom izlaganju, grčki stručnjak je naglasio da i njegova ekipa zaslužuje sudijsko poštovanje, kao i da sudije nisu imale isti kriterijum tokom čitavog duela.

Uprkos seriji od sedam vezanih poraza u „večitim derbijima“, Partizan će imati ulogu blagog favorita pred svojim navijačima.

Najveći problem za crno-bele nalazi se u reketu, s obzirom na izostanak rešenja na pozciji centra usled odlazaka Frenka Kaminskog i Bruna Kabokla.

Pitanje je da li će Balša Koprivica biti spreman da pomogne Alenu Smailagiću koji je izneo najveći teret u ponedeljak, te bi stoga Partizan ponovo mogao da ima problem sa kontrolom defanzivnog skoka.

Sa druge strane, Sferopulosa mogu najviše da brinu povrede. Bolomboj je otpisan i pre početka serije, dok je Jago usled povrede na prvoj utakmici najverovatnije završio sezonu.

Povredu je zadobio i Nemanja Nedović, ali se očekuje da on ipak bude u izuzetno skraćenoj rotaciji sa kojom će Zvezda pokušati da u dva susreta završi seriju i dođe do trećeg trofeja u sezoni.