Partizan uz odličnu odbranu savladao Žalgiris

Partizan uz odličnu odbranu savladao Žalgiris

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Žalgirisa rezultatom 81:72 u okviru 23. kola Evrolige.

Teže nego što se očekivalo uspeo je Partizan da nadigra ekipu svog bivšeg trenera i nastavi da prebacuje pritisak na ekipe koje se trenutno nalaze na mestima koje vode u borbu za doigravanje.

Ponovo je Partizan nervozno ušao u meč i nakon nekoliko uvodnih minuta je imao dvocifreni zaostatak. Žalgiris je imao jasan plan da napade Partizanov reket, u čemu su u prvom delu meča bili poprilično uspešni.

Partizan je u igri održavao Pi Džej Doužer koji je već nakon prve četvrtine imao 15 poena i bio jedini raspoloženi igrač Partizana.

U nastavku je Žalgiris nastavio po sličnom principu, dok se Partizan i dalje mučio da pronađe napadački ritam. Obe ekipe su loše šutirale za tri poena i poene su pronalazile mahom sa linije za slobodna bacanja ili nakon ofanzivnog skoka.

Kinan Evans je pokazao zbog čega je smatran najvećom pretnjom u redovima gostiju, dok se sa druge strane razigrao Zek Ledej. Nedostajao je „crno-belima“ Kevin Panter koji je veći deo prvog poluvremena proveo na klupi.

Drugo poluvreme donelo je odličnu odbranu Partizana, kakvu izabranici Željka Obradovića odavno nisu prikazali. Žalgiris je teško dolazio do poena, dok su sa druge strane vrlo brzo izlazili iz bonusa.

Partizan je to kažnjavao prilično sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja, čime je i prednost „crno-belih“ rasla i delovalo je da Žalgiris gubi priključak.

Međutim, uspeli su gosti da se vrate odličnom serijom trojki koju je predvodio Evans, pa je u poslednju deonicu Partizan ušao sa samo dva poena prednosti.

Međutim, u poslednjem delu meča razigrali su se Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer, dok je odbrana bila na najvišem nivou, čime je Žalgiris u potpunosti neutralisan.

Ponovo je litvanski tim rano ušao u probleme sa faulovima, što je Partizan uz odličnu kreaciju Doužera iskoristio da dođe do dvocifrene prednosti i rutinski privede meč kraju.

Aleksa Avramović još jednom je pokazao koliko znači svojoj ekipi, naročito u odbrani koja je odmah po njegovom povratku bila na visokom nivou.

Partizan je pogodio samo četiri trojke, uz veoma loših 25 odsto uspešnosti. To je međutim nadomešćeno odličnim procentom šuta za dva poena koji je iznosio 75 odsto.

Najefikasniji igrač meča bio je Kinan Evans sa 25 postignutih poena, ali nije imao adekvatnu pratnju. Kod Partizana su se istakli Pi Džej Doužer sa 23 poena, dok je Zek Ledej dodao 21 poen.

Partizan u narednom kolu gostuje Monaku, dok će Žalgiris ugostiti ekipu Anadolu Efesa.