Partizan u Baru

Partizan u Baru

Košarkaši Partizana igraju večeras od 18.00 časova u Baru protiv Mornara utakmicu 14. kola regionalne ABA lige.

Partizan je došao u Bar u delikatnom trenutku – usred gustog rasporeda i nakon tri uzastopna poraza u dva takmičenja – od Reala i Virtusa u Evroligi i u međuvremenu od Zadra u prethodnom kolu ABA lige.

Do pre samo nedelju dana crno-beli su bili u seriji od devet trijumfa u svim takmičenjima, od toga čak pet u Evroligi, ali sada je situacija drastično drugačija – traži se hitan povratak na pobednički kolosek pred kraj godine.

Sa četiri poraza u ABA ligi, već sada je malo verovatno da će ekipa Željka Obradovića do početka plej-ofa uspeti da prestigne na tabeli prvoplasiranu Crvenu zvezdu, ali svaka nova pobeda biće dodatna injekcija samopouzdanja pred neizvesnu borbu za plasman među prvih šest ili deset u Evroligi, koja u 2024. neminovno sledi.

Gostovanje u Baru može poslužiti i kao dobra prilika da minute dobiju Uroš Trifunović, koji se tek oporavio od povrede, ali i Džejlin Smit, pridošlica iz Virtusa koja u četvrtak nije imala pravo da debituje u crno-belom dresu protiv svog dojučerašnjeg kluba.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je dan uoči meča sa Mornarom da će njegova ekipa pokušati da uz maksimalnu koncentraciju odigra dobru utakmicu.

Bar je nekada važio za jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi, ali danas nije tako pošto se Mornar nalazi na začelju tabele regionalnog takmičenja sa samo jednom pobedom.

Crnogorski tim je poslednji put slavio davnog 30. oktobra protiv Krke, a nakon toga je, kada se saberu utakmice u ABA ligi i Fibinom Evrokupu, nanizao 12 neuspeha.

U poslednjih mesec dana Mornar je doveo četiri pojačanja. U klub se vratio Uroš Luković, a stigli su i Aleksandar Bursać, Markus Veders i Feron Hant, koji je završio epizodu u Baru posle samo jedne utakmice i 16 odigranih minuta jer je, kako je klub saopštio, „delovao poprilično nezainteresovano na terenu“.

Crno-beli su bili bolji na poslednjih šest susreta sa Mornarom, a Barani ne znaju za trijumf nad Partizanom od 5. decembra 2020. godine, kada su na svom parketu pobedili nakon produžetka (77:76).