Partizan se protiv Železničara priprema za večiti derbi

Partizan se protiv Železničara priprema za večiti derbi

Fudbaleri Partizana dočekuju ekipu Železničara iz Pančeva u meču 23. kola Superlige Srbije.

Partizan bi pobedom obezbedio sebi prvo mesto pred večiti derbi koji je na programu sledeće nedelje.

Crno-beli su u prva tri meča u prolećnom delu sezone zabeležili sva tri trijumfa i u odličnom raspoloženju dočekuju Železničar koji je u poslednja tri kola osvojio samo jedan bod.

Osvajanjem novih bodova u Surdulici, Partizan je još jednom pokazao da je stekao rutinu pobeđivanja u mečevima u kojima im uslovi nisu naklonjeni, a igra ne teče onako kako je trener Igor Duljaj zamislio.

Dok su novajlije bile u prvom planu protiv IMT-a, igrači iz omladinskog pogona doneli su pobedu u Surdulici i pokazali da Partizan osim inostranih fudbalera uvek može da se osloni na svoje đake.

Međutim, đacima je uvek potreban učitelj, što je uprava crno-belih prepoznala i početkom nedelje produžila ugovor sa Bibrasom Nathom do leta 2025. godine.

Iskusni vezista nastaviće da dirigujue sredinom terena ekipe Igora Duljaja i doneti preko potrebnu dozu iskustva u borbi za titulu.

Železničar je sa druge strane pokazao da je veoma opasna ekipa, uprkos tome što nisu to uspeli da naplate u prva tri duela u drugom delu sezone.

Igrali su protiv tri veoma kvalitetna tima iz gornjeg dela tabele (Novi Pazar, Čukarički i TSC) i uspeli da postignu pet golova na ta tri meča.

Međutim, odbrana nije bila na nivou, te je ekipa iz Pančeva primila čak sedam pogodaka što je bilo dovoljno samo za remi sa Novim Pazarom.

Usled takvih rezultata Pančevci nisu uspeli da se odmaknu od začelja tabele i trenutno se nalaze na 15. mestu sa dva boda manje od Javora i IMT-a koji se takođe muče u nastavku sezone.

U prvom meču u sezoni koji su dva tima odigrala u Pančevu, Partizan je slavio rezultatom 2:1. Golove za crno-bele tada su postigli Mateuš Saldanja i Gajas Zahid, dok je jedini pogodak za domaćina bio delo Aleksandra Đorđevića sa penala.

Trener crno-belih Igor Duljaj izjavio je da očekuje sličnu utakmicu kao u Pančevu, kao i da će se Ksander Severina naći u sastavu za meč. 

Ulaz na „Stadion Partizana“ biće besplatan.