Partizan protiv Nordsjelanda u prvom duelu traži povoljan rezultat za revanš u Beogradu

Partizan protiv Nordsjelanda u prvom duelu traži povoljan rezultat za revanš u Beogradu

Fudbaleri Partizana igraju prvi meč protiv danskog Nordsjelanda u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Utkmica se igra od 18 sati i 30 minuta.

Posle velike borbe u dvomeču sa azerbejdžanskim Sabahom, beogradski Partizan je stigao do poslednje runde kvalifikacija za grupnu fazu Lige konferencija.

U prvom meču koji se igra na Farum parku Partizan će tražiti priliku za revanš u Beogradu.

Nordsjeland je tim koji ne pripada evropskoj eliti, a pritom nema bogato evropsko iskustvo, niti sjajne pojedince koji bi napravili razliku na terenu. Poslednji put Partizanov protivnik bio je šampion Superlige Danske 2012. godine. 

Nordsjeland će protiv Partizana biti oslabljen, jer je francuskom Lionu prodao jednog od najboljih igrača devetnaestogodišnjeg Ernesta Nuamu koji je ove sezone na četiri utakmice postigao pet golova za danski tim.

Fudbalera Gane u napadu bi mogao da zameni Bendžamin Nigren, perspektivni Šveđanin koji beleži dobre nastupe u Superligi Danske.

Partizan i Nordsjeland igrali su nedavno, tačnije 2018. godine, a tada su crno-beli u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bili bolji ukupnim rezultatom 5:3.

U prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija danski tim je bio bolji od FCSB-a, odnosno od bivše Steaue.

Prema rečima trenera Partizana Igora Duljaja uoči utakmice protiv Nordsjelanda sve osim poraza bio dobar rezultat za crno-bele.

„Sve osim poraza za nas bi bio dobar rezultat. Imamo naše ambicije, videli ste da smo prošli Sabah, ali nas sada očekuje ozbiljniji tim. Oni jesu mladi, ali moramo da imamo u vidu kakav su transfer napravili. To je njihov sistem, mnogo mladih igrača koji su brzi, okretni, agresivni. Biće nam izuzetno teško, imaju dve utakmice, posle kojih se računa zbir datih i primljenih golova“, istakao je Duljaj.