Partizan protiv Lugana juri gol zaostatka iz Beograda

Partizan protiv Lugana juri gol zaostatka iz Beograda

Fudbaleri Partizana igraće revanš utakmicu u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana u Švajcarskoj. Duel će početi u 20.30 časova.

Lugano je u prvom meču u Beogradu trijumfovao rezultatom 1:0. Partizan će morati da nadoknadi gol, odnosno da pobedi domaći tim s jedinim ili više golova razlike kako bi se domogao plej-ofa za Ligu Evrope. 

Utakmica između Lugana i Partizana biće odigrana na „Stokhorn areni“ u Tunu jer stadion domaćina „Kornaredo“ ne ispunjava uslove Uefe za odigravanje evropskih mečeva.

Pred Luganom i Partizanom je svojevrsno drugo poluvreme u kojem će se boriti za trijumf jer pobeda ne bi donela samo plasman u poslednje kolo kvalifikacija za drugo po kvalitetu takmičenje Starog kontinenta, već i zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige konferencija.

Ekipe pred okršaj ulaze sa lošim rezultatima iza sebe. Lugano je poražen od Lucerna rezultatom 3:2, a Partizan je odigrao remi bez golova sa IMT-om u prethodnom kolu srpskog prvenstva.

Lugano je četvrti na tabeli Superlige Švajcarske sa devet bodova, a crno-beli su drugi sa 10 bodova, koliko imaju Crvena zvezda i Čukarički.

Iz Lugana su saopštili da stadion u Tunu, koji prima 10.000 ljudi, neće biti pun, jer su u pretprodaji nešto više od 2.500 karata prodali.