Partizan pobedio Studentski dom u Podgorici

Partizan pobedio Studentski dom u Podgorici

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar sa 100:81 u meču 16. kola ABA lige.

Zanimljiva košarkaška predstava u Morači. Studentski centar je uspevao da odoleva crno-belima, ali samo jedno poluvreme. Partizan je pojačao stekao dvocifrenu prednost koju nije isspuštao do kraja meča. Na kraju zaslužena pobeda, 14. u sezoni.

Domaćin je nešto bolje ušao u meč, stekao prednost. Crno-beli su se brzo probudili i preokrenuli rezultat. Ipak, finiš četvrtine je pripao Derbiju koji prvi period igre rešava u svoju korist – 23:22.

U drugom periodu domaćin je stigao do plusa od sedam poena. Partizan je imao spreman odgovor i serijom od 10:0 preokrenuo rezultat usvoju korist. Do odlaska na „veliki odmor“ crno-beli su stigli do dvocifrene prednosti i prvo poluvreme dobili rezultatom – 51:40.

Nastavak je doneo dobar ritam crno-belih koji su u jednom momentustigli do plusa od 17 poena. Derbi je konstantno pokušavao da uhvati priključak, a do kraja perioda uspeo je da smanji prednost rivala i u poslednji period ušao je sa minusom od 11 poena, kao i na poluvremenu – 73:62.

Poslednji period doneo je nekoliko pokušaja Derbija da ponovo vrati neizvesnost u ovaj meč. Uspeo je da priđe na devet poena zaostatka, ali je Partizan odmah odgovorio i vratio dvocifrenu prednost. U poslednjih pet minuta igre ušlo se pri vođstvu crno-belih od 15 poena razlike.

Crno-beli su potom umirili tempo igre, igrali duge napade i mirno priveli meč kraju. Na kraju pobeda Partizana – 100:81.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Anđušić sa 17 poena, Eksum je dodao 16 poena, a njega je pratio Lesor sa 15. U ekipi Studentskog centra Tasić je ubacio 17 poena, Megi 16, a Džekson 12.