Partizan poražen od Spartaka

Partizan poražen od Spartaka

U odloženom meču sedmog kola Superlige Srbije, Partizan je poražen od Spartaka iz Subotice. Gosti su do pobede došli u 86. minutu i slavili rezultatom 1:0.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih desetak minuta pre nego što je Baždar odlično pronašao Natha koji je centrirao za Gomeša, ali on nije uspeo lepo da zahvati loptu.

Nanizao je Partizan nekoliko pokušaja u nastavku, najozbiljniju priliku imao je Baždar u 38. minutu. Mladi igrač bio je i najagilniji tokom prvih 45 minuta tokom kojih su mreže ostale mirne.

Spartak je imao prvu šansu u drugom delu meča. Igrao se 48. minut kada se Hristić našao jedan na jedan sa Popovićem koji je loptu zakačio dovoljno da je odbije u prečku. Hristić je u nastavku glavom prebacio ceo prazan gol.

Sjajnu priliku je u 68. minutu ispustio Svetozar Marković nakon centaršuta Natha. Zakasnio e Marković sa reakcijom praktično samo deo sekunde. Marković je propustio odličnu priliku i nekoliko minuta kasnije, glavom je loptu poslao preko gola nakon kornera.

Kako se primicao kraj meča, Partizan je pojačavao pritisak, a onda je sevnuo napad Subotičana.

Mladi Luka Bjelović bio je strelac za veliku pobedu Spartaka na stadionu u Humskoj 1. Slabo je u odbrani odreagovao Traore, a Bijelović je po zemlji loptu poslao u bliži ugao Popoviću koji je ostao nemoćan.

Partizan sada na drugom mestu na tabeli, nakon drugog poraza u sezoni ima 40 bodova, sedam manje od Crvene zvezde koja trenutno ima i meč manje.

Spartaku je ovo četvrta pobeda u sezoni. Beli golubovi su na 11. mestu sa 18 boodva i prekinuli su niz od tri meča bez pobede.