Partizan ostao bez kapitena – Sveta Marković u Viktoriji

Partizan ostao bez kapitena – Sveta Marković u Viktoriji

Dosadašnji kapiten fudbalera Partizana Svetozar Marković zvanično je postao novi igrač Viktorije iz Plzenja, saopštio je češki klub.

Srpski defanzivac je napustio redove crno-belih i potpisao ugovor na tri godine sa Viktorijom iz Plzenja.

Svetozar Marković je došao u Partizan iz mlađih kategorija Radnika iz Bijeljine u julu 2011. godine. Prošao je sve selekcije crno-belih.

Kao kapiten kadetske ekipe, Marković je leta 2017. priključen seniorskom timu, u kojem je debitovao kod trenera Miroslava Đukića. Na utakmici Kupa Srbije protiv Rtnja zamenio je u 88. minutu Bojana Ostojića.

Zanimljivo, prvu evropsku utakmicu u dresu Partizana odigrao je upravo protiv Viktorije iz Plzenja u šesnaestini finala Lige Evrope 2018. godine.

Marković je od 2019. do 2022. bio član grčkog Olimpijakosa, ali su ga crveno-beli iz Pireja slali na pozajmice u Larisu i Partizan, pre nego što se i zvanično vratio u Humsku ulicu i preuzeo kapitensku traku.

Za razliku od Partizana, Viktorija će ove sezone igrati Ligu Evrope, a protivnici će joj biti Mančester junajted, Real Sosijedad, Ludogorec, Anderleht, Ajntraht, Paok, Dinamo Kijev i Atletik Bilbao.