Partizan odoleo naletu Zvezde u drugom poluvremenu i poveo sa 1:0 u finalnoj seriji

Partizan odoleo naletu Zvezde u drugom poluvremenu i poveo sa 1:0 u finalnoj seriji

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu sa 88:80 i poveli u finalnoj seriji ABA lige sa 1:0. Naredni meč igra se u četvrtak od 20 sati u Štark areni.

Dva različita poluvremena u Štark areni. U prvom apsolutna dominacija crno-belih i prednost od 23 poena. Nastavak je doneo mnogu bolju igru Zvezde, koja je uspela da priđe na minus od pet poena, ali nije imala dovoljno snage, ali i sportske sreće da stigne do kompletnog preokreta.

Partizan je sa mnogo više energije ušao u meč. Pogodili su crno-beli nekoliko otvorenih šuteva, pre svih Panter i Ledej. To je unelo dodatnu sigurnost u igri ekipe. Huk sa tribina ulivao je samopouzdanje igračima koji su nastavili da dominiraju.

Crveno-beli su tek na momente parirali raspoloženom rivalu. Nikako nisu uspevali da uhvate ritam ni u napadu niti u odbrani. Partizan je to odlično koristio i prednost je konstatno rasla.

Panter je nakon tri minuta igre u drugoj četvrtini zaradio treću ličnu i preselio se na klupu. To nije ostavilo traga u igri ekipe. Nastavio je Partizan da dominira i stigao je do maksimalnih plus 23.

Zvezda je pokušavala sve, ali nije imala rešenja za igru crno-belih koji su na „veliki“ odmor otišli sa velikih plus 20 – 56:36.

U nastavku Zvezda je želela da ubrza igru i uspela je u nameri. Poremećena je igra crno-belih u napadu. Partizan je u trećem periodu održavao Smailagić. S druge stran crveno-beli su uspeli da prepolove razliku sa poluvremena. Mogli su i više, ali slaba realizacija sa linije slobodnih bacanja ih je omela u tome.

Poslednji period doneo je veliku borbu, Zvezda je nastavila da preti i smanjuje razliku. Prišla je na minus pet. Propustili su crveno-beli još nekoliko prilika da se totalno pribljiže rivalu.

Partizan je u finišu uspeo da sačuva prednost i stigne do prvog trijumfa u finalnoj serij koja se igra do tri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ledej sa 24 poena, pratio ga je Panter sa 19, a Smailagić je dodao 11. Kod crveno-belih, Dobrić je imao učinak od 17 poena, Kampaco je ubacio 15, a Petrušev 11.