Partizan nastavlja put ka Evropi, Lugano novi rival

Partizan nastavlja put ka Evropi, Lugano novi rival

Fudbaleri Partizana igraće prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana. Duel počinje u 20.00.

Fudbaleri Partizana započinju novi evropski put. Crno-beli dočekuju Lugano u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Švajcarski tim je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Fenerbahčea. Prvi meč u Luganu okončan je pobedom turske ekipe sa 4:3, a potom je Fenerbahče na svom terenu bio bolji rezultatom 2:1.

Crno-beli su takođe bili u drugom kolu kvalifikacija, a Dinamo iz Kijeva je pobedama, odnosno zahvaljujući ukupnom rezultatu od 9:2 izborio narednu rundu i poslao Partizan na Lugano.

Partizan je odlično započeo sezonu u Superligi Srbije, upisao je tri pobede uz sedam postignutih i bez primljenog gola. Međutim, protiv kijevskog Dinama crno-beli su ostavili loš utisak.

S druge strane, Lugano je takođe upisao tri trijufma i postigao sedam golova, ali je primio i tri gola, s tim što je na početku Superlige Švajcarske savladao direktne rivale za šampionsku titulu – Grashopers, Bazel i Servet.

Ove pobede, ali i dobra igra protiv Fenerbahčea utiču na to da Lugano uđe u meč protiv beogradskog tima kao favorit u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.