Partizan slavi važnu pobedu nad Žalgirisom u Evroligi uz briljantnu igru Pere Dozira

Partizan slavi važnu pobedu nad Žalgirisom u Evroligi uz briljantnu igru Pere Dozira

Košarkaši Partizana ostvarili su impresivan trijumf u 23. kolu Evrolige, pobedivši ekipu Žalgirisa rezultatom 81:72 pred svojim navijačima. Utakmica je bila prepuna uzbuđenja i preokreta, ali su se crno-beli uspešno nosili sa izazovima tokom svih četiri četvrtine.

Iako je Partizan loše započeo meč i bio u zaostatku od 13:3 nakon samo tri minuta igre, inspirisani Pere Dozir je preuzeo odgovornost na sebe i vratio ekipu u igru. Njegova briljantna igra u prvoj četvrtini, tokom koje je postigao čak 15 poena, bila je ključna za povratak Partizana u meč.

Uz Dozira, istakli su se i ostali igrači Partizana. Zek Ledej je pružio odličan doprinos sa 21 poenom, dok su Frenk Kaminski i Kevin Panter takođe bili značajni sa 12 odnosno osam poena, pet skokova i dve asistencije.

Važno je istaći da je odbrana igrača Partizana bila ključna u ovoj pobedi. Tokom većeg dela utakmice, igrači su pokazali visok nivo koncentracije i čvrstine u odbrani, što je omogućilo da se kontrola meča zadrži u njihovim rukama.

Nakon izjednačene borbe u drugoj četvrtini, Partizan je uspeo da preokrene rezultat i stekne vođstvo od 45:43 pred odlazak na poluvreme. U trećoj četvrtini, serijom od 10:2, Partizan je dodatno povećao prednost, ali je dozvolio protivniku da se ponovo vrati u igru.

Ipak, zahvaljujući inspirisanim nastupima Dozira, Kaminskog i Pantera, Partizan je uspeo da zadrži kontrolu nad utakmicom. U poslednjoj četvrtini, prednost crno-belih je rasla, a sjajnim zakucavanjem Nanelija nekoliko minuta pre kraja, pobeda je praktično bila osigurana.

Ova pobeda predstavlja važan korak ka ostvarenju ciljeva u Evroligi za ekipu Partizana. Sa 12 pobeda u sezoni, crno-beli nastavljaju da se bore za visok plasman i dokaz su da su sposobni da se nose sa najjačim ekipama u Evropi.