Partizan igra protiv Žalgirisa

Partizan igra protiv Žalgirisa

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Žalgirisa u okviru 23. kola Evrolige. Meč je na programu od 20.30.

Nakon prilično emotivnog meča protiv Mege u okviru ABA lige, tokom kog su se klub i navijači oprostili od Dejana Milojevića, Partizan očekuje novi izazov na domaćem terenu.  

U okviru 23. kola Evrolige u Beograd stiže ekipa Žalgirisa, koja se predvođena nekadašnjim trenerom “crno-belih” Andreom Trinkijerijem nada čudu i produžetku sna o plasmanu među prvih deset ekipa.  

Izabranici Željka Obradovića ne nalaze se u najboljoj formi, na šta su u velikoj meri uticale i povrede važnih igrača u prethodnom periodu. Međutim, s obzirom na to da se lista povređenih igrača skratila, te da Žalgiris predstavlja jednog od lakših protivnika u poslednjih nekoliko kola, Partizan ima dobru šansu da se vrati na pobednički kolosek. 

Litvanski predstavnik ima samo dve pobede na gostovanjima u prethodnih devet utakmica, dok je Partizan peti najbolji domaćin u Evroligi sa skorom 8-2. “Crno-beli” se nalaze na 11. poziciji sa skorom 11-11 i eventualnom pobedom, uz poraz Valensije, bi se vratili na mesto koje garantuje nastavak borbe za četvrtfinale. 

Sa druge strane, Žalgiris se nakon veoma lošeg početka sezone gotovo već oprostio od doigravanja. Nalaze se na nezavidnom 16. mestu sa skorom 8-14 i potrebno im je čudo kako bi se domogli druge faze takmičenja, a naznake tog čuda morale bi da se pokažu upravo u Beogradu. 

Od povratka Partizana u elitno evropsko takmičenje prošle sezone, dve ekipe su se sastale tri puta i iz sva tri meča srpski predstavnik je izlazio kao pobednik.