Partizan igra protiv Panatinaikosa

Partizan igra protiv Panatinaikosa

Košarkaši Partizana gosti su Panatinaikosa na utakmici 22. kola Evrolige. Duel u Atini počinje u 20.15.

Tim crno-belih je doputovao u Atinu u znatno oslabljenom sastavu zbog povreda i zdravstvenih problema igrača.

U Beogradu je zbog povišene temperature ostao najbolji igrač Partizana Kevin Panter, a trener Željko Obradović ne može da računa ni na Aleksu Avramovića jer se reprezentativni bek još nije u potpunosti oporavio.

Prošle sezone Partizan je slavio u Atini, pa će uprkos svemu pokušati da ponovi taj podvig i prekine trenutno negativnu seriju mečeva na gostovanjima.

Na drugoj strani Panatinaikos je trenutno među evroligaškim timovima koji su u najboljoj formi, a pogotovo je odličan u utakmicama kod kuće.

Od ukupno 11 evroligaških utakmica u „OAKA areni“ ove sezone, izabranici Ergina Atamana izgubili su svega tri, od kojih dve posle produžetaka u mečevima sa Olimpijakosom i Makabijem.

Panatinaikos se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa 13 pobeda i osam poraza, dok je Partizan deveti sa skorom 11-10.

Naravno, ne treba da se sumnja da će Željko Obradović, čovek koji je sinonim za sve velike uspehe ovog kluba, imati velelepan doček red navijačima. Doneo je tom klubu pet Evroliga i pregršt drugih domaćih trofeja.

Matijas Lesor i Joanis Papapetru će se opet susresti sa svojim doskorašnjim saborcima u crno-belom dresu. 

Prethodni duel u Beogradu završen je pobedom Partizana 92:87, tako da gosti moraju da paze ukoliko kola krenu nizbrdo. Ukoliko žele da imaju bolji međusobni skor, moraju da obrate pažnju i ne izgube sa većom razlikom.