Partizan igra protiv Budućnosti u ABA ligi

Partizan igra protiv Budućnosti u ABA ligi

Košarkaši Partizana igraće protiv Budućnosti u 25. kolu regionalne ABA lige. Duel se igra od 19.30 u Podgorici.

Partizan će nakon poraza od Olimpijakosa u Evroligi odigrati meč protiv Budućnosti u ABA ligi.

Derbi utakmica ABA lige između Budućnosti i Partizana pobedniku će doneti drugo mesto, budući da ekipe pre meča imaju isti skor – 18 pobeda i šest poraza. Do kraja ligaškog dela reginalnog takmičenja ostala su još dva kola, računajući i tekuće.

Budućnost je neočekivana u prethodnoj rundi poražena od FMP-a u Železniku, te će dodatno biti motivisana na utakmici protiv Partizana.

Crno-beli su na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima poraženi četiri puta. Pomenuti broj poraza upisali su u Evrolii, dok su u ABA ligi uhvatili dobar ritam. U prošlom kolu savladali su ekipu Studentskog centra.

Budućnost je pokazala ove sezone da dobro igra na svom parketu, ali će im biti neophodan odgovor na Partizanovu agresivnost i čvrstinu, a uz moraće košarkaše na bekovskim pozicijama da svedu na što manji broj poena kako bi mogli da se nadaju trijumfu.

U taboru Budućnosti izvesno je da će Vladimir Mihailović propusti meč, zbog povrede. Prethodnu utakmicu za Partizan nisu igrali Ognjen Jaramaz i Zek Ledej, ali se očekuje njihov povratak.