Partizan gostuje Real Madridu u Evroligi

Partizan gostuje Real Madridu u Evroligi

Košarkaši Partizana igraju večeras od 20 sati i 45 minuta protiv Real Madrida drugi meč u novoj sezoni Evrolige.

Od sastava Partizana koji je učestvovao u kultnoj plej-of seriji sa Real Madridom ostao je samo Balša Koprivica. I pored toga, sadašnjem sastavu ne treba da zafali motivacije protiv „kraljevskog klub“.

Crno-beli su otvorili evro-sezonu porazom 88:82 u Vitoriji od Baskonije. Gosti iz Beograda su u prvom poluvremenu tog duela prikazali odličnu igru, a mane su izašle na videlo u nastavku. Tajrik Džons je odigrao fenomenalno sa 22 poena i tek jednim promašajem iz igre od 10 upućenih šuteva. Vrhunsku partiju je zabeležio i veteran Brendon Dejvis sa 20 poena. Ostaje pitanje kako će se snaći protiv kvalitetnijih centara kod Reala.

Ono što raduje je siguran početak regionalne lige sa tri pobede, bez neizvesnih završnica protiv za klasu ili dve slabijih rivala. 

U ekipi neće biti Dvejna Vašingtona, čiji je povratak iz SAD još uvek iščekuje.

„Spremali smo se da odigramo najbolju moguću utakmicu, svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših. Odradili smo tri dobra treninga kao pripremu za tu utakmicu i da probamo da igramo kao poslednji meč. U Vitoriji nam je nedostajalo koncentracije do kraja meča“, rekao je trener gostiju Željko Obradović.

Real Madrid je nedovoljno dobro započeo sezonu za svoje, najviše moguće standarde. Posle trijumfa nad Barselonom u polufinalu Superkupa Španije im je Unikaha oduzela prvi trofej u sezoni. Usledili su iznenađujući porazi od Korunje u La Ligi (86:85) i Bajerna u Minhenu (97:89). Samopouzdanje je podigao pozitivna ishod u susretu sa Saragosom (101:95). 

I baš pred meč u kom se očekuje adekvatan odgovor na poraz od Bajerna, desi se kratkotrajna drama sa Fakundom Kampacom u glavnoj ulozi. Realov startni plejmejker je prvobitno bio suspendovan zbog preimpulsivne reakcije u finišu duela u Minhenu, ali je ta odluka Evrolige poništena noć pred meč nakon uložene žalbe kluba.

Oba prošlosezonska susreta pripali su Realu – 91:75 u Madridu i 88:76 u Beogradu.

Da je Partizan održao prednost u Vitoriji i slavio na gostovanju, sad bi bio još rasterećeniji protiv domaćina pod većim pritiskom. Željko Obradović može da odigra na kartu bolje atmosfere u ekipi, naspram iskustva, kvaliteta, ali i stega u sastavu Ćusa Matea.