Partizan preokretom do pobede nad Makabijem u Evroligi

Partizan preokretom do pobede nad Makabijem u Evroligi

U dramatičnom susretu 21. kola Evrolige, košarkaši Partizana ostvarili su spektakularan preokret i pobedili Makabi rezultatom 88:79. Utakmica je obeležena izuzetno lošim startom crno-belih, ali su uspeli da se vrate, preokrenu rezultat i ostvare važan trijumf.

Partizan je imao užasan početak, a Makabi je poveo sa 16:0, stvarajući pretnju brodoloma za domaći tim. Ipak, crno-beli su se stabilizovali i pokazali karakter, smanjujući prednost gostiju. Makabi je imao i 22 poena viška (42:20), ali je Partizan postepeno podigao nivo igre.

Ključni trenutak desio se na početku drugog poluvremena kada je Partizan serijom 15-4 smanjio zaostatak na samo pet poena (56:51). Usledila je rapsodija u igri domaćeg tima, koji je čak poveo 67:64, ali je Makabi uspeo da izjednači pred poslednju četvrtinu.

Partizan je zatim iskoristio momentum i snažno započeo poslednju deonicu. Trojkama Smailagića i Jaramaza stigli su do prednosti od +6 (75:69). Makabi je potpuno posustao, dok su crno-beli rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Doužer sa 23 poena i sedam skokova, dok je Naneli dodao 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Kaboklo je takođe bio dvocifren sa 11 poena i četiri skoka. Na strani Makabija, Boldvin je postigao 19 poena, a Sorkin 14.

Partizan će u narednom kolu, za tačno nedelju dana, gostovati Panatinaikosu u još jednom izazovnom susretu u Evroligi.