Jasmin Paolini oduševljena prvim grend slem finalom, suočava se sa Igom Svijatek

Jasmin Paolini oduševljena prvim grend slem finalom, suočava se sa Igom Svijatek

Jasmin Paolini, koja do sada nije prošla četvrtfinale na velikom teniskom turniru, izrazila je svoje uzbuđenje zbog prvog grend slem finala, nakon pobede nad Mirom Andreevom u polufinalu Rolan Garosa.

Paolini je osvojila meč sa 6-3, 6-1, postavši tako finalistkinja u svojoj prvoj grend slem finalu.

„Sjajan je osećaj biti u finalu grend slema“, rekla je 28-godišnja Italijanka. „Ne znam. Čini se da je nešto nemoguće, znate, ali je istina.“

U subotnjem finalu, Paolini će se suočiti sa dvostrukim braniocem titule Igom Svijatek.

Njena pobeda znači i da je italijanski dubl još uvek moguć, jer Janik Siner ima šansu da se plasira u muško finale.

„Neverovatno je videti Janika kada je imao 15 godina kako kaže da je njegov san bio da bude broj 1“, rekla je Paolini. „Za mene je to nešto drugačije. Nisam ni sanjao da ću biti u finalu grend slema, a tu sam. Tako sam srećna.“

Paolini je bila dominantna tokom meča protiv Andreeve, osvojivši četiri od šest brejk lopti dok je Andreeva bila 0-6.

Svijatek, koja ostaje na kursu za svoj peti grend slem, pobedila je Koko Gauf sa 6-2, 6-4, produživši svoj pobednički niz u Parizu na 20 mečeva.

Andreeva, koja napušta Rolan Garos sa impresivnom fotografijom sa Endijem Marejem, objasnila je kako je došlo do tog posebnog trenutka.

„Bio je to lep trenutak na početku turnira jer sam imao poklon. Imala sam, kao, retro kameru“, objasnila je ona. „Napravio sam listu sa kim želim da se slikam. Naravno, Endi, on je bio prvi na listi.”

Iako je bila oklevajuća da priđe Mareju, njen trener ju je ohrabrio da to učini.

„Moj trener je rekao: ’Ne, ti idi, uradi to.‘ Tako da me je nekako gurnula do njega. Pa, konačno sam se slikala sa njim.”