Čelsijev Kol Palmer ispisuje istoriju Premijer lige u pobedi nad Brajtonom

Čelsijev Kol Palmer ispisuje istoriju Premijer lige u pobedi nad Brajtonom

Čelsi je doveo talentovanog igrača Kola Palmera iz Mančester sitija prošle godine, a njegova nedavna izvanredna forma iznenadila je i najveće optimiste. Palmer je postao prvi igrač u istoriji Premijer lige koji je postigao četiri gola u prvom poluvremenu meča, vodeći Čelsi do pobede nad Brajtonom rezultatom 4-2. Ovaj uspeh dodatno je potvrdio kvalitet i potencijal londonskog tima, koji je uložio značajna sredstva u timsku rekonstrukciju poslednjih godina.

Kola Palmer, iako skup potpis za Čelsi, sada se pokazuje kao izuzetna vrednost, sa impresivnih 22 gola u prošloj sezoni, uključujući četiri gola protiv Evertona. Ove sezone već je postigao šest golova na samo šest utakmica, što svedoči o njegovoj izuzetnoj efikasnosti. Pored uspeha u klubu, Palmer je takođe redovan član reprezentacije Engleske, čime potvrđuje svoj kvalitet i na međunarodnom nivou.

U međuvremenu, Mančester siti nije uspeo da ostvari pobedu protiv Njukasla, dok je Haland ostao bez pogotka, zadržavši se na deset golova ove sezone. Arsenal je nadoknadio propušteno pobedivši Lester sa 4-2, pridruživši se Sitiju na vrhu tabele sa 14 osvojenih poena. Liverpul je takođe ostvario važnu pobedu nad Vulverhemptonom rezultatom 2-1, zahvaljujući golu Mohameda Salaha.

Brentford je postao prvi tim u istoriji Premijer lige koji je postigao gol u prvom minutu tri uzastopne utakmice, dok je Everton slavio prvu pobedu u sezoni protiv Kristal Palasa sa 2-1. Fulam je takođe ostvario pobedu nad Notingem Forestom sa 1-0, dok je Raul Himenez postigao gol za Vulverhempton treću utakmicu zaredom.

Mančester siti je igrao bez važnog igrača Rodrija, koji je isključen zbog povrede, dok je Haland imao ograničenu ulogu u meču protiv Njukasla. Arsenal je došao do pobede nad Lesterom nakon izjednačujućeg gola u nadoknadi vremena, dok je Liverpul morao da se izbori za pobedu protiv Vulverhemptona.