Dona Vekić poražena u prvom meču nakon Olimpijskih igara; američki igrači dominiraju u Sinsinatiju

Dona Vekić poražena u prvom meču nakon Olimpijskih igara; američki igrači dominiraju u Sinsinatiju

Hrvatska teniserka Dona Vekić doživela je poraz u svom prvom meču nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijadi u Parizu. Na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju, Vekić je izgubila od Amerikanke Ešlin Kruger sa 5-7, 7-6 (4), 6-2. Krugerova je prethodno prošla kroz kvalifikacije, uključujući pobedu protiv Naomi Osake, i sada se plasirala u narednu fazu turnira.

Među muškarcima, Brendon Nakašima je pobedio 11. nosioca Tejlora Frica sa 6-4, 4-6, 7-6 (4), dok je 12. nosilac Ben Šelton pobedio Rejlija Opelka sa 7-6 (3), 7-6 (3) u sveameričkom duelu. Šelton, Nakašima, i Kruger bili su među petoro Amerikanaca koji su napredovali u drugu rundu na tvrdoj podlozi uoči Ju-Es opena. Aleks Mišelsen i Fransis Tiafo takođe su prošli dalje.

Jedini drugi nosilac koji je napredovao u muškoj konkurenciji bio je 14. Lorenco Museti iz Italije, koji je pobedio Čileanca Nikolasa Žarija sa 4-6, 7-6 (5), 7-6 (4).

Na ženskoj strani, deveti nosilac Darija Kasatkina i 15. nosilac Marta Kostjuk ostvarile su pobede.

Prvi nosioci prve utakmice igraju u sredu: Italijan Jannik Sinner će se popodne suočiti sa Aleks Mišelsenom, dok će se Iga Svjontek boriti protiv Varvare Gračeve u noćnom meču.