Iznenađenja i mlade zvezde obeležile Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024

Iznenađenja i mlade zvezde obeležile Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024

U Nemačkoj su se odigrala zanimljiva dešavanja na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje je donelo nekoliko iznenađenja. Mlade zvezde su zablistale, dok su neka velika imena podbacila. Navijači su uživali u atmosferi na ulicama, ali su istovremeno bili nezadovoljni zbog kontroverznih VAR odluka.

Jedna od glavnih tema bila je pojava mladih talenata na turniru. Lamine Jamal je postao zvezda Eura 2024 nakon što je postigao gol protiv Francuske i postao najmlađi strelac ikada na Evropskom prvenstvu za muškarce. Njegov uspeh pratio je i Lamineov vršnjak Jamal Musiala koji je sjajio na terenu kao i Florijan Wirtz. Sa druge strane, iskusniji igrači poput Pedrija nisu uspeli da opravdaju očekivanja.

Iako su se očekivali veći uticaji od strane poznatih igrača poput Cristiana Ronalda, Kilijana Mbapea, Harija Kejna i Kevina De Brujnea, njihove uloge su bile manje zapažene na terenu. Ronaldo nije postigao gol na turniru, što je izazvalo pitanja o njegovoj prisutnosti u timu. Mbape je takođe imao manje upečatljiv nastup u porazu od Španije u polufinalu. Kejn je postigao tri gola, ali je njegova forma varirala tokom turnira, dok De Brujne nije uspeo da inspiriše belgijski tim.

Evropsko prvenstvo 2024. omogućilo je navijačima da se okupe i uživaju u fudbalskim spektaklima nakon perioda ograničenja usled pandemije. Međutim, su se suočavali sa izazovima pretrpanih vozova i organizacionih problema, kao što je bio slučaj sa holandskim timom koji je morao da organizuje čarter let kako bi stigao na polufinale.

Sistem VAR-a je bio predmet rasprava tokom turnira, sa nekoliko spornih odluka koje su uticale na ishode ključnih utakmica. Sudije i VAR tehnologija su često bili kritikovani zbog popustljivosti ili nelogičnih odluka u ključnim trenucima.

Na terenu su se desila i neka iznenađenja, poput Gruzije koja je pobedila Portugal i zauzela vodeću poziciju protiv Španije, ili Albanije koja je postigla brz gol. Slovenija je takođe pokazala solidne performanse, eliminisana je tek posle penala od strane Portugala.

U celini, Evropsko prvenstvo 2024. donelo je mnogo uzbuđenja i iznenađenja, dok je publika imala priliku da uživa u fudbalskim nadmetanjima.