Optužba za doping: Paul Pogba suočen sa zahtevom za četvorogodišnju zabranu

Optužba za doping: Paul Pogba suočen sa zahtevom za četvorogodišnju zabranu

Antidoping tužioci u Italiji su zatražili četvorogodišnju zabranu za veziste Juventusa, Pola Pogbu, nakon što je bio pozitivan na testosteron. Pogba nije pristao na nagodbu sa italijanskom antidoping agencijom, pa će slučaj biti predmet suđenja pred antidoping sudom u zemlji.

Maksimalna četvorogodišnja zabrana je standardna, ali može biti smanjena u određenim okolnostima. Ako se zabrana potvrdi, to bi moglo označiti kraj karijere za 30-godišnjeg Pogbu, pobednika Svetskog prvenstva. Njegov pozitivan test objavljen je u septembru, a slučaj je još jedan izazov za igrača koji se suočavao s povredama otkako se vratio u Juventus prošle godine.

Ovo nije prvi put da Pogba privlači pažnju izvan fudbalskog terena; trenutno se vodi policijska istraga u Francuskoj zbog navoda da je bio na meti iznuđivača, uključujući i njegovog starijeg brata Matijasa, koji je negirao optužbe. Ovaj najnoviji incident dodatno komplikuje već tešku sezonu za Pogbu, koji se suočava s ozbiljnim izazovima povreda i sudskih problema.